Reglementering play-off 1e nationale B: zo schoot Antwerp toch een beetje in eigen voet door te verliezen in Roeselare

Reglementering play-off 1e nationale B: zo schoot Antwerp toch een beetje in eigen voet door te verliezen in Roeselare
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gemengde gevoelens bij de fans van Antwerp na de nederlaag in en tegen Roeselare. Ontgoocheling om de verliespartij, maar toch ook een beetje tevredenheid dat Roeselare en niet Lierse de eerste periode won. En toch is de nederlaag een slechte zaak. Hoezo? Een woordje uitleg.

Antwerp heeft zijn kansen op promotie door te verliezen in en tegen Roeselare misschien wel iets kleiner gemaakt, zonder dat ze het zelf beseffen. Het reglement is nochtans duidelijk: de ploeg met de meeste punten uit de twee competities krijgt bij de play-offs om promotie het thuisvoordeel.

Concreet: de ploeg met de meeste punten over de beide competities heen speelt in een dubbele play-off eerst op verplaatsing en kan het dan thuis proberen afmaken in de terugwedstrijd.

Als The Great Old promotie wil afdwingen, dan moet het sowieso de tweede periode winnen. Anders spelen ze die play-off sowieso al niet. Bij Lierse gaven ze al aan het Antwerp zeer moeilijk te willen maken, want ook op het Lisp dromen ze van een stekje in eerste nationale A.

Maar er is meer: wil stamnummer 1 in die play-offs het thuisvoordeel hebben, dan zullen ze de komende 14 speeldagen een achterstand moeten inhalen op Roeselare. Voor het thuisvoordeel worden beide competities namelijk opgeteld. Mits winst in Roeselare hadden ze een achterstand van 5 punten op Lierse (28 versus 23 punten) in te halen, nu zijn er dat 10(!) op de West-Vlamingen (Roeselare telt 30 punten, Antwerp 20).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties