Cristiano Ronaldo velt Atlético Madrid met hattrick, Tottenham-Belgen winnen na dolle slotfase

Cristiano Ronaldo velt Atlético Madrid met hattrick, Tottenham-Belgen winnen na dolle slotfase
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In heel Europa werd dit weekend gevoetbald en dat zullen we geweten hebben. Kevin De Bruyne was opnieuw belangrijk voor zijn ploeg, hoe kan het ook anders? En het pareltje van Vadis moet je ook gezien hebben!

Spanje

In Spanje stond de topper tussen Atlético Madrid en Real Madrid op het programma. Rode Duivel Yannick Carrasco stond 90 minuten tussen de lijnen, maar kon niet voorkomen dat Atlético met 0-3 verloor. Boeman was... Cristiano Ronaldo. De Portugees scoorde een hattrick en zit nu aan 8 doelpunten in de competitie.

Engeland

Romelu Lukaku speelde met Everton tegen Swansea 1-1 gelijk, Kevin Mirallas mocht een kwartier voor tijd invallen. Thorgan Hazard verloor van Keulen en ziet stilaan de degradatieplaatsen opdoemen.

Maar we onthouden toch vooral de prestatie van Kevin De Bruyne, die op bezoek bij het Crystal Palace van Christian Benteke opnieuw zijn meesterschap liet zien met een assist voor Touré dankzij een lepe corner.

In Tottenham-West Ham United zag het er lange tijd niet goed uit, tot Son Heung-Min en Harry Kane in de slotfase hun duivels ontbonden. In de 89' maakte Kane er 2-2 van op assist van Son, enkele minuten later ging die laatste neer in het strafschopgebied. Kane twijfelde niet en maakte er nog 3-2 van.

Italië

In Italië trok Dries Mertens met Napoli naar het Udinese van Sven Kums. Beide spelers stonden in de basis. Kums werd na 75 minuten gewisseld, Mertens na 88 minuten. Napoli trok aan het langste eind en won met 1-2 dankzij twee doelpunten van Lorenzo Insigne. Het is de eerste keer sinds 2007 (!) dat Napoli kan gaan winnen bij Udinese.

Frankrijk

In Frankrijk stond de mini Club Brugge - Anderlecht op het programma. Thomas Meunier nam het met PSG op tegen het Nantes van Guillaume Gillet. PSG trok aan het langste eind na doelpunten van Di Maria (die geblesseerd uitviel) en Jesé.

Polen

In Polen trapte Vadis Odjidja dan weer op geniale wijze zijn ploeg naar de overwinning. Zo blijft het Legia Warschau van de Belg ook uiteraard op kop in het klassement.

En in het Stadium of Light ... ging het licht uit. "We zijn Sunderland, we zullen wel in het donker zingen", konden de fans er daar wel om lachen ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties