Lukaku over Wilmots: "Het was tijd om afscheid te nemen, helaas merkten we dat al tijdens het EK"

Redactie
| 16 reacties
Lukaku over Wilmots: "Het was tijd om afscheid te nemen, helaas merkten we dat al tijdens het EK"
Foto: © photonews

Romelu Lukaku was één van de meest ontgoochelde jongens na het EK. De wedstrijd tegen Wales werd volgens hem niet voorbereid zoals het moest en dat rekent hij toch Marc Wilmots aan.

Wilmots kon de ploeg immers tactisch niet op punt zetten. "Ik heb geen zin om Marc Wilmots met de vinger te wijzen. Na het EK was het moment aangebroken om afscheid te nemen. Helaas merkten we dat tijdens het toernooi al. Op dat vlak was de match tegen Hongarije een kantelmoment. Uiteindelijk was dat maar Hongarije, maar na die zege gingen we dromen."

"Terwijl we tegen Wales vooral ons spelniveau omhoog hadden moeten krikken. Dat is niet gelukt. We hadden die nieuwe verdediging vooraf op training moeten uittesten. We waren niet klaar, terwijl Wales dat wel was", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Al wenst hij Wilmots wel alle succes toe. "Ik denk dat die ervaring leerzaam is geweest, voor de spelers én voor Marc Wilmots. Op het EK hebben we allemaal veel geleerd, en dat moet ons toelaten beter te worden. Wanneer Wilmots clubtrainer wordt, zal hij er ook beter van geworden zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties