Reactie Weiler viseert Hanni: "Vancamp heeft het niveau nog niet, maar heeft wel gestreden..."

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 100 reacties
Weiler viseert Hanni: "Vancamp heeft het niveau nog niet, maar heeft wel gestreden..."
Foto: © photonews

Wat moet je als coach nog zeggen na zo'n tweede helft? "Ontgoocheld natuurlijk." Maar René Weiler maakte zich ook kwaad op bepaalde invallers, Sofiane Hanni op kop. En die zal het wel nog horen van de Zwitser.

2-0 voorstaan en finaal 2-3 verliezen nadat je drie basisspelers inbracht. Je zou je als coach al eens voor minder kwaad maken. Weiler ging niet met de voet vooruit in op zijn spelers, maar moest zich toch inhouden. "Een verklaring? Een coach kan niet altijd alles verklaren. Ik ben met enkele jongeren begonnen en heb daarna enkele titularissen ingebracht."

"De conclusie achteraf was dat het beter liep met de jongeren dan met de meer ervaren spelers. Vooral links hadden we de tweede helft een probleem, want van daar kwam er om de twee minuten een voorzet", aldus Weiler. "Dat is niet alleen mentaliteit, maar ook concentratie en discipline."

Weiler begreep niet wat er gebeurde in die dolle twaalf minuten.

Een duidelijke wenk naar Sofiane Hanni, die desastreus inviel. "Ja, jullie hebben de match ook gezien. Hanni is niet goed ingevallen. Dan praat je ook over mentaliteit. Je moet werken, lopen en strijden. Kijk naar Vancamp. Die heeft misschien nog niet het niveau, maar heeft wel de ziel uit zijn lijf gelopen. Hij heeft gestreden. Als je meer kwaliteiten hebt, maar je doet je werk niet, heb je een probleem. Maar dat ga ik met hem en anderen bespreken", besloot Weiler.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties