Iedereen vraagt zich af waarom Nainggolan niet is opgeroepen, Roberto Martinez komt met deze (opvallende) redenen

Iedereen vraagt zich af waarom Nainggolan niet is opgeroepen, Roberto Martinez komt met deze (opvallende) redenen

Roberto Martinez maakte vrijdag in Tubeke zijn selectie bekend voor de wedstrijden tegen Bosnië-Herzegovina en Cyprus. Daarbij geen Radja Nainggolan. Quasi iedereen vraagt zich af waarom, de bondscoach geeft zijn redenen.

Radja Nainggolan speelt de pannen van het dak bij AS Roma en is er zelfs de aanvoerder. Toch is hij in de selectie van Roberto Martinez opnieuw de grote afwezige. Ook tegen Bosnië-Herzegovina en Cyprus moeten we ll Ninja dus niet verwachten.

Of er iets geknapt is op persoonlijk vlak tussen Martinez en Nainggolan? Of het gedrag van de middenvelder een probleem is voor Martinez? Als we de bondscoach mogen geloven alvast allemaal niet: "Neen, dit is een puur sportieve beslissing." De argumenten van Martinez zijn dan ook erg duidelijk.

Continuïteit

"Dit zijn de twee laatste duels van de campagne. En dus wil ik continuïteit in mijn ploeg, daarom geef ik het vertrouwen aan de jongens die er de vorige keer bij waren. Experimenteren, daar is het niet het moment voor."

Kwaliteit

"Voor mij zijn er spelers die het op de positie van Radja Nainggolan momenteel beter doen. Het is een beslissing op basis van sportieve redenen om dus niet te gaan wisselen daarin. Radja staat tussen de 50-60 spelers die we opvolgen."

Prestaties bij de Duivels

"Ik wil de westrijden tegen Bosnië-Herzegovina en Cyprus winnen, want we willen in die top-7 van de FIFA-ranking eindigen. De wedstrijden die Nainggolan recent bij de Rode Duivels heeft gespeeld, waren moeilijk voor hem. Ik kan enkel beslissen op basis van wat ik van hem zie tijdens onze stages en (oefen)wedstrijden."

Slotsom?

"Ik merk dat er veel gepraat wordt over Nainggolan en dat het fel gedramatiseerd wordt, maar het gaat mij nu om die twee wedstrijden die we willen winnen om reekshoofd te zijn op het WK. We willen binnen 9 maanden klaar zijn voor het WK en gaan ons daarop voorbereiden. Of dit voor hem het einde is? Neen, hij blijft zoals gezegd op de radar van 50-60 spelers staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties