Reactie Marc Brys loodste Beerschot Wilrijk van de 1ste Amateurliga naar de periodetitel in 1B: "We hebben het geflikt"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Brussel
| 25 reacties
Marc Brys loodste Beerschot Wilrijk van de 1ste Amateurliga naar de periodetitel in 1B: "We hebben het geflikt"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Terwijl Oud-Heverlee Leuven in de fout ging uit bij Lierse, klaarde Beerschot Wilrijk zelf de klus tegen Union. "We hebben het geflikt", glunderde coach Marc Brys na de behaalde periodetitel.

Na een moeizame eerste helft, bevrijdden de Mannekes zichzelf met twee goals in twee minuten tijd. "De spankracht van deze match zat in de hoofden", blikte Marc Brys terug op de 3-0-winst. "Dat lieten we in de tweede helft los, met onze gekende patronen en drie mooie doelpunten tot gevolg."

De nieuwkomer in de Proximus League overtrof alle verwachtingen. "Wie uit Eerste Amateurliga komt, kan niet de ambitie hebben om de eerste periodetitel te pakken. Uiteraard stond ons raamwerk er wel, met Tom Van Hyfte (overgekomen van Roda JC, red.) als een belangrijke extra pion die erbij kwam."

50 procent van het werk is gerealiseerd, maar we hebben nog niets in handen

"Of we onszelf overtroffen hebben? Dat denk ik niet", aldus Brys. "We spelen naar onze mogelijkheden, weliswaar met een krappe kern. Sommige jongens met kwaaltjes leefden echt naar deze wedstrijd toe."

"Er is nu 50 procent van het werk gerealiseerd, maar we hebben nog niets in handen. We blijven dus voorzichtig, al gaan we hier wel even van genieten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties