Vincent Kompany, immer ambitieus maar realistisch: "Misschien hak ik nog voor het WK de knoop door over mijn toekomst bij de nationale ploeg"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 3 reacties
Vincent Kompany, immer ambitieus maar realistisch: "Misschien hak ik nog voor het WK de knoop door over mijn toekomst bij de nationale ploeg"
Foto: © photonews

Momenteel is Vincent Kompany fit en speelklaar. Laat ons hopen voor een lange periode, inclusief WK. Maar gezien zijn verleden weet je natuurlijk nooit...

'Zou je niet beter gewoon stoppen?' Een vraag die veel supporters zich al luidop stelden, maar Vince The Prince nog nooit. "Moet ik naar dat soort dingen luisteren?"

"Ik stap nooit met een bang hart het veld op. Dat heb ik nooit gedaan. Het is voor mij simpel: ik werk zo hard mogelijkheid in de voorbereiding en zodra ik weer kan meetrainen met de groep, is het voor mij achter de rug", benadrukt Kompany aan Sporza.

Als ik door al dit blessureleed heen moet om nog een paar prijzen in de lucht te kunnen steken:

so be it.

Maar de 31-jarige verdediger weet zelf natuurlijk ook dat het niet eeuwig kan blijven duren. Er is hier en daar zelfs sprake van dat het WK zijn laatste wapenfeit kan zijn. "Het is niet zo dat ik de Duivels wil opgeven. Ik zou er graag mijn hele leven bij zijn. Maar ik moet realistisch zijn. Ik kan maar een bepaald aantal matchen per seizoen aan. Misschien hak ik nog voor het WK al de knoop door over mijn toekomst bij de nationale ploeg."

Geen excuses in 2018

Als het komende WK toch zijn laatste zou zijn, dan wil hij vanzelfsprekend eindigen met een knal. "Ik ben nog altijd van mening dat we in 2014 en 2016 mochten falen, omdat we toen nog een jonge ploeg hadden", aldus Kompany. "Maar de komende 4 à 6 jaar geldt dat excuus niet meer. Als het ons zou lukken om wereldkampioen te worden, zou dat in ieder geval formidabel zijn."

Neem jij Vincent Kompany mee naar het WK?

87%
13%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties