17-jarig OHL-talent proeft van eerste speelminuten in A-ploeg: "Het is redelijk snel gegaan, maar dit smaakt naar meer"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 0 reacties

OHL-youngster Daan Vekemans hoopt op meer speelminuten in play-off 2

17-jarig OHL-talent proeft van eerste speelminuten in A-ploeg: "Het is redelijk snel gegaan, maar dit smaakt naar meer"
Foto: © SC

De match tegen Beerschot Wilrijk was eigenlijk niet meer dan een galawedstrijd voor Oud-Heverlee Leuven én dus ook een ideale gelegenheid om jong talent een kans te geven. De amper 17-jarige Daan Vekemans mocht proeven van zijn eerste speelminuten in de A-ploeg.

Vekemans kreeg ruim 20 minuten om zich te bewijzen. "Ik heb alles gegeven in die 25 minuten dat ik mocht invallen", zei de amper 17-jarige aanvaller. "Ik ben blij dat de ploeg teruggekomen is tot 1-1. Het was een sterke prestatie van de ploeg."

Na een prima actie en ditto voorzet had Vekemans nog bijna een groot aandeel in de winnende treffer, maar Mertens miste van dichtbij. "Spijtig, dat had de kers op de taart geweest. Maar het was leuk invallen", aldus een nuchtere Vekemans. "Wat de coach zei voor mijn invalbeurt? Dat ik me moest amuseren en laten zien wat ik kon. Ik denk dat de coach zeker in mij gelooft. Na de match was hij ook 'content' en feliciteerde hij mij."

"Ik hoop zeker op nieuwe kansen in play-off 2"

Volgende week (22 februari, red.) wordt Vekemans 18 jaar oud. De laatste dagen ging het snel voor het talent dat ook bij de jeugdcategorieën van de Rode Duivels speelt. "Enkele maanden geleden was ik nog geblesseerd, dus dit had ik niet zien aankomen. De laatste week heb ik een eerste keer met de A-ploeg mogen meetrainen. Het is dus wel redelijk snel gegaan."

"Enkele dagen geleden kreeg ik dan te horen dat ik mee mocht met de A-ploeg. Ik speel sinds jong af aan bij OHL. Ik heb hier de laatste jaren veel progressie gemaakt. Bij de beloften trainen we ook 2x per dag, dus ik ben zeer tevreden. Dit smaakt zeker naar meer. Ik hoop zeker op nieuwe kansen in play-off 2", besluit Vekemans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties