Tien man van Beerschot Wilrijk - en hun publiek - slepen goeie uitgangspositie uit de brand tegen Cercle

Johan Walckiers Sander De Graeve
Johan Walckiers en Sander De Graeve vanuit Antwerpen
| 0 reacties
Tien man van Beerschot Wilrijk - en hun publiek - slepen goeie uitgangspositie uit de brand tegen Cercle
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beerschot Wilrijk heeft een goeie uitgangspositie verworven voor de match van volgende week zaterdag in Jan Breydel. Cercle Brugge zorgde zelfs tegen tien man voor te weinig gevaar. Marc Brys zal wel twee jongens moeten missen voor de return.

Het duel begon eigenlijk al een uur vroeger dan voorzien. Om 15 uur stuurde Marc Brys zijn elf namen door die aan de wedstrijd zouden starten. Vooraf hadden we al gehoord dat hij spelletjes aan het spelen was, maar in onze naïviteit geloofden we dat niet echt. Maes en Placca, twijfelachtig de voorbije weken, zouden beiden op de bank beginnen... Tot we de opwarming zagen en ze alle twee het hesje van starter aantrokken. 

Beerschot Wilrijk op enthousiasme en dankzij publiek

De teneur was naast het veld al gezet, op het halfgroene gras werd die lijn doorgetrokken. Na twee minuten stonden er al een paar spelers neus tegen neus. Niemand die zijn been ging terugtrekken... Beerschot Wilrijk was wel duidelijk de betere ploeg. Cercle-doelman Nardi had zijn werk met een schot van Messoudi. Losada en Placca probeerden het met lage schuivers, maar telkens stond de Fransman pal.

Het Olympisch Stadion bruiste, leefde, sprong, danste, hield de handen voor de ogen... Dit seizoen nog niet zoveel emotie gezien in België! Messoudi was de gevaarlijkste man op het veld. Cercle Brugge probeerde het met voorzetten naar de sterke Crysan, maar de kwaliteit daarin ontbrak. Maar naarmate de wedstrijd vorderde, kwamen ze wel steeds gevaarlijker opzetten.

Kiel ontploft

De West-Vlamingen veranderden het geweer van schouder en probeerden het over de grond. Geen slechte tactiek, want Swinkels moest verschillende keren de meubelen redden bij de thuisploeg. Tweede helft en Beerschot Wilrijk kwam furieus uit de kleedkamer. Placca was dé man met direct twee goeie kansen.

En dan kreeg hij wat hulp van doelman Nardi. Die dacht alle tijd van de wereld te hebben, maar had buiten Placca gerekend. Die ontfutselde hem de bal en scoorde in het lege doel. Wat een flater! Het Kiel daverde! En even later had hij na een heerlijke dribbel zelfs de 2-0 aan de voet, maar zette die naast. 

Cercle kreeg met een nog halfuur te gaan wel de numerieke meerderheid. Maes trapte Omolo bijna middendoor en mocht gaan douchen. En in dezelfde fase blesseerde Van Hyfte zich en ook die kon niet meer door. Maar groen-zwart kwam amper aan kansen. Mercier kon niks forceren en Crysan werd niet bereikt.

De Vereniging zal uit een heel ander vaatje moeten tappen, want Beerschot Wilrijk wou het deze keer heel wat meer dan de jongens van Franky Vercauteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties