Académie Guillou ontbonden, jeugdspeler Lierse zit helemaal vast ondanks beloftes Maged Samy: "Dat doe je niet met kinderen"

Redactie
| 27 reacties
Académie Guillou ontbonden, jeugdspeler Lierse zit helemaal vast ondanks beloftes Maged Samy: "Dat doe je niet met kinderen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gaat van kwaad naar erger bij Lierse. Terwijl de club in zware financiële zorgen zit en nog geen overnemer vond, zijn er ook problemen met de uitbetaling van jeugdtrainers en ook de Académie Jean-Marc Guillou is ondertussen blijkbaar ten dode opgeschreven.

Het is een speler van de Académie - Oussama Ben Azzouz (16) - die in Het Nieuwsblad getuigt: "De voorzitter bleef maar zeggen dat alles goed ging komen. Hij beloofde dat ik mijn vrijgave kreeg voor de bond, maar die belofte is hij nooit nagekomen."

Aan lot overgelaten

"Ik ben nog altijd aangesloten bij Lierse, terwijl ik er al een jaar niet meer train en de Académie gestopt is", klinkt het droef. "Mijn contract loopt door tot ik 18 ben. Ik train nu door voor mezelf, omdat ik nog steeds profvoetballer wil worden. Als een club me wil aannemen, moeten ze echter een akkoord vinden met Lierse."

Lierse wilde niet reageren tegenover de krant, maar gewezen coördinatrice van de Académie Greet Dupain reageerde wel: "De club liet hen aan hun lot over. Ik heb hen aangeraden om te vertrekken, maar ze zijn nog steeds aangesloten en worden aan het lijntje gehouden. Dat doe je niet met kinderen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties