Brys toverde twee konijnen uit zijn hoed: "Maar denk niet dat Vercauteren dat niet zag aankomen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Brys toverde twee konijnen uit zijn hoed: "Maar denk niet dat Vercauteren dat niet zag aankomen"
Foto: © photonews

Marc Brys verraste vriend en vijand door Placca en Maes, niet in de selectie en ook niet in de basis op het wedstrijdblad, toch aan de aftrap te brengen voor de eerste finalewedstrijd tegen Cercle Brugge. Alleen insiders waren niet verrast, zoals 1B-kenner Dave Peters.

Een uurtje of drie voor de aftrap gaf hij ons immers al het vermoeden door dat Alexander Maes zou starten in de eerste finalewedstrijd. Voor Placca bouwde hij nog wat voorbehoud in.

"Ik was niet echt verrast, het is ook niet de eerste keer dat zoiets in het voetbal gebeurt", aldus Peters in een gesprek met Voetbalkrant.com. De impact daarvan, minimaliseert hij.

In zo'n wedstrijden wordt elk detail aangewend om die promotie te halen

-Dave Peters

"Er zijn geen geheimen in die wereld, je moet niet denken dat Vercauteren het niet verwacht had. Hij is ook geen uil, hé. Of het typisch Marc Brys is, die spelletjes? Dat zou ik niet meteen zeggen."

"Het is vooral typisch voor finales dat in zo'n wedstrijden elk detail aangewend wordt. Elke manier om spelers extra te motiveren is goed, het toont aan dat een club heel hongerig is om die promotie te halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties