Stijn Stijnen verwacht spektakelrijke return: "Beerschot Wilrijk zal scoren, maar ik zie het promotieticket naar Cercle gaan"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 7 reacties
Stijn Stijnen verwacht spektakelrijke return: "Beerschot Wilrijk zal scoren, maar ik zie het promotieticket naar Cercle gaan"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk vechten zaterdag uit wie promoveert naar de Jupiler Pro League. De Mannekes beginnen met een 0-1-bonus aan de definitieve finale, maar zijn volgens analist Stijn Stijnen nog niet thuis.

De oud-doelman met een verleden bij Beerschot houdt rekening met een spectaculair scenario op Jan Breydel. "Ik verwacht dat Beerschot Wilrijk zal scoren en Cercle dus drie doelpunten nodig zal hebben om op te gaan. Toch zie ik het promotieticket de kant van Cercle zal uitgaan."

Het wordt een mentale uitputtingsslag

Stijnen haalt daarvoor enkele argumenten aan. "Beerschot Wilrijk is vorige zondag diep moeten gaan en kwam niet ongehavend uit de strijd. Cercle daarentegen zit al enkele maanden in een bepaalde flow, en speelt zijn beslissende match thuis. Weliswaar niet in een vol stadion, maar dat is men daar gewoon."

Het mentale aspect zal finaal de doorslag geven. "Het wordt een mentale uitputtingsslag, mogelijk zelfs wedstrijdbepalend. Daar moet je tegen bestand zijn. Elke fout kan fataal zijn", besluit Stijnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties