"Als we Cercle, met hun budget, een peer zouden kunnen stoven, dat zou toch geweldig zijn"

"Als we Cercle, met hun budget, een peer zouden kunnen stoven, dat zou toch geweldig zijn"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Brys is geen rijk man geworden bij Beerschot Wilrijk. Zo is er contractueel bepaald dat hij bij promotie 8.000 euro krijgt. Franky Vercauteren krijgt er bij Cercle 200.000 euro. "Het zegt iets over mijn motivatie hé."

Brys maakt er zich vanaf met een kwinkslag. "Ik heb Franky al voorgesteld om de premies samen te leggen en te delen", lacht Brys in HLN. "Het toont vooral de verhouding tussen beide clubs. Dat maakt het eens zo speciaal dat we tegen zo'n ploeg op negentig minuten van eerste klasse staan. Als we Cercle, met hun budget, een peer zouden kunnen stoven, dat zou toch geweldig zijn."

De spelers van Cercle mogen elk rekenen op een bonus van 20.000 euro als ze promoveren. Ook bij Beerschot is er een bonus voorzien van 20.000 euro bruto. "Bij ons telt vooral de innerlijke motivatie. Ik las dat het een publiek geheim zou zijn dat de Beerschot-spelers niet zouden willen promoveren."

Ik heb 200.000 euro laten liggen door niet naar Kortrijk of Mechelen te gaan

"Dergelijke zaken motiveren ons. Uiteraard is geld ook belangrijk. Als ik morgen een monsterbod krijg, ga ik daar ook over nadenken. Mensen zeggen dan snel dat je een geldwolf bent, maar ik heb 200.000 euro laten liggen door niet naar Kortrijk of Mechelen te gaan. Dat zegt toch genoeg over mijn motivatie en ambities?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties