Assistent Martinez verrast door Radja-heisa: "Protesten tijdens Portugal, meen je dat?"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 35 reacties
Assistent Martinez verrast door Radja-heisa: "Protesten tijdens Portugal, meen je dat?"

Graeme Jones is in alles de rechterhand van Roberto Martinez. De Engelsman woont net als de bondscoach in Waterloo en geeft nu ook zijn mening over het Nainggolan-debacle.

Ze beseften dat het iets teweeg zou brengen. "Dat hadden we wel ingeschat, ja. Ik begrijp de commotie, want Radja is een geweldige voetballer, maar er was een tactisch issue waar gewoon niet omheen te werken viel", aldus Graem Jones in Knack.

Hij legt de tactische keuze nogmaals uit. "Wij voetballen in een 3-4-3, met twee nummer tiens. Radja is een natuurkracht wanneer hij de enige aanvallende middenvelder is en de ruimte krijgt om zijn energieke voetbal te ontplooien, maar in zo’n systeem rendeert de Belgische ploeg in zijn geheel minder. Het wérkte gewoon niet."

Radja Nainggolan is tons of fun

-Graeme Jones

Hij is verrast door de geruchten rond protesten tegen Portugal. "Meen je dat? Dat zou ik kras vinden. We hebben in eer en geweten beslist, en de keuze gebeurde louter om voetbaltechnische redenen. We staan achter die beslissing en concentreren ons op de taak die voor ons ligt. De Fransen nemen Karim Benzema niet mee, Álvaro Morata haalde de Spaanse selectie niet, Mauro Icardi ontbreekt bij Argentinië. Dat zullen stuk voor stuk lastige beslissingen zijn geweest voor die bondscoaches, en uiteraard heeft iedereen zijn mening wanneer zulke topspelers niet worden geselecteerd."

"Commotie viel te verwachten, al dacht ik dat ons parcours – 16 matchen op rij ongeslagen, 42 goals in de kwalificatiecampagne – ons enig krediet zou geven." Nainggolan zelf, daar had hij in Rusland geen problemen mee verwacht. "Volstrekt niet. Radja is een goeie vent en tons of fun . Hij is professioneel genoeg om met ontgoochelingen om te gaan. Rob heeft de waarheid verteld: de beslissing viel zuiver om tactische redenen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties