Speler van Genk onderging in tussenseizoen ware metamorfose dankzij drie veranderingen in zijn (voetbal)leven

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 26 reacties
Speler van Genk onderging in tussenseizoen ware metamorfose dankzij drie veranderingen in zijn (voetbal)leven
Foto: © photonews

KRC Genk moest al aan de bak in Europa en in de defensie was het uitkijken naar Sébastien Dewaest. De 27-jarige centrale verdediger dwong de voorbije weken een basisplaats af en dat is heus geen toeval.

Dewaest onderging in het tussenseizoen namelijk een ware metamorfose. Zo verloor de imposante verdediger flink wat gewicht: "Ik ben zeven kilo kwijt. Ik voel me vederlicht. De beloning is een basisplaats. Dat goede gevoel zie je ook terug op het veld", klinkt het in Het Belang van Limburg

Fruit en groenten

Dat de kilo's smolten als sneeuw voor de zon is geen toeval: "Ik heb een diëtist uit Rijsel onder de arm genomen. Van hem krijg ik tips over voeding. Vroeger at ik omzeggens geen fruit en groenten. Dat doe ik nu wel. Ik haal al mijn etenswaren bij Foodmaker in Hasselt. Die zijn gespecialiseerd in biologische voeding", aldus Dewaest.

En er is meer: “Ik volg nauwgezet het programma dat we krijgen bij Genk, maar in de namiddag vind je mij vaak bij Brooklyn Gym in Herk-de-Stad. Bjorn Poels, die nog voor Genk gewerkt heeft, neemt me daar onder handen. Explosiviteit en knieversterkende oefeningen, daar focus ik me op. Daarnaast kon je me de voorbije weken 's avonds ook in Visé of Luik vinden, daar speel ik kooivoetbal met wat vrienden."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties