Welles-nietesspelletje, KV Mechelen reageert: "Vanderbiest ontkent dat er een racistische opmerking aan voorafging zoals Union meldt"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 56 reacties
Welles-nietesspelletje, KV Mechelen reageert: "Vanderbiest ontkent dat er een racistische opmerking aan voorafging zoals Union meldt"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De incidenten die zondagmiddag plaatsvonden tijdens het 1B-duel tussen Union Saint-Gilloise en KV Mechelen dreigen uit te draaien op een welles-nietesspelletje. Na een officieel communiqué reageerde nu ook KV Mechelen in een persbericht.

Assistent-trainers Abder Ramdane en Fred Vanderbiest kregen het met elkaar aan de stok langs de zijlijn. Waarna beide kemphanen naar de kleedkamer werden gestuurd, kreeg Vanderbiest een vuistslag in het gezicht.

"Vanderbiest uitte racistische beledigingen tegen Dhr. Ramdane en wendde zich agressief tot hem", liet Union zondagavond via de officiële kanalen verstaan. "Dhr. Ramdane reageerde, waarna Dhr. Vanderbiest gewond raakte." (Lees er HIER meer over)

Wachten op het rapport van de vierde official

Die beschuldigingen weerlegt men bij Malinwa. "De club heeft met Frederik Vanderbiest gesproken en hij ontkent dat er een racistische opmerking aan voorafging zoals Union meldt."

KV Mechelen wacht nu op het rapport van de vierde official. "Hij stond dicht bij het tumult en zou de nodige duiding moeten kunnen geven. KVM en Frederik Vanderbiest zullen zich na het rapport van de vierde official beraden of ze een burgerlijke klacht indienen tegen het fysieke geweld", klinkt het verder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties