Youri Tielemans verraste zichzelf op het WK: "Aan de druk omdat Martinez mij boven Nainggolan koos, heb ik nooit gedacht"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
Youri Tielemans verraste zichzelf op het WK: "Aan de druk omdat Martinez mij boven Nainggolan koos, heb ik nooit gedacht"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Youri Tielemans wordt steeds belangrijker bij AS Monaco en de Rode Duivels. Vrijdag mocht de Brusselse middenvelder in de basis starten tegen Schotland.

Na een moeilijk eerst jaar bij Monaco werd Tielemans toch geselecteerd voor het WK. "Daar heb ik mezelf toch wel verrast", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Niet zozeer hoe ik presteerde, maar ik had niet verwacht dat ik zo veel zou spelen."

"Al dat volk op de Grote Markt, ik hoop dat ik het ooit nog eens mag meemaken."

Martinez verkoos hem boven Radja Nainggolan, maar die druk voelde hij naar eigen zeggen niet. "Daar heb ik nooit aan gedacht. Je concentreert je gewoon op dat toernooi. Mijn eerste baltoets (tegen Tunesië, red.) was een assist. Dat heeft wel geholpen om erna nog te spelen. (lacht) Die eerste minuten op een WK, die zullen me altijd bijblijven."

Tielemans houdt goede herinneringen over aan de mundial. "Japan, Brazilië. Al dat volk op de Grote Markt. Als Brusselaar is dat heel bijzonder. Ik hoop dat ik het ooit nog eens mag meemaken. En dan die massa. Als ik er nu over ­nadenk, zou ik die menigte niet durven toespreken, maar op dat moment ga je gewoon mee in de euforie. Het is alleen jammer van die corner tegen Frankrijk. Het had beter gekund. We hadden wereldkampioen kunnen worden. We waren er zo dicht bij dat het nog steeds pijn doet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties