"Leko mag situatie Vormer niet laten aanslepen"

"Leko mag situatie Vormer niet laten aanslepen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ruud Vormer zit bij Club Brugge op de bank en dat is heel ongewoon voor de Gouden Schoen. Dat bleek ook uit zijn interviews na Genk-Club.

Ook Marc Degryse geeft aan dat de situatie niet te lang mag duren. "Vormer zat of zit dan wel in een mindere periode, toch moet Leko niet te lang wachten om hem een nieuwe kans te geven. Je mag hem niet laten sudderen, want dan dreig je de meerwaarde van een goeie Vormer te verliezen", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws.

Bovendien is Vormer nog steeds de Brugse aanvoerder. "Zeker als kapitein: die aanvoerdersband zorgde er vorig seizoen voor dat hij boven zichzelf kon uitstijgen en héél belangrijk was voor Club. In Genk is hij goed ingevallen en de match tegen Monaco biedt ook perspectieven om Vormer zijn momenten te laten grijpen."

Boven water

Feit is wel dat Vormer een pak minder efficiënt is dan vorig seizoen. "We mogen niet kijken naar zijn statistieken als Gouden Schoen, want dat is niet realistisch. Zijn stats mogen wel beter, want één goal en drie assists is voor hem te weinig. Leko mag dit gewoonweg niet te lang laten aanslepen. Hij moet de goeie Vormer opnieuw boven water krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties