Best opvallend: OHL-verdedigers zorgen voor liefst 8 van de 14 Leuvense doelpunten

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Best opvallend: OHL-verdedigers zorgen voor liefst 8 van de 14 Leuvense doelpunten
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

OHL maakte zaterdagavond niet alleen komaf met de pijnlijke thuisstatistiek van dit seizoen, maar minstens even belangrijk voor de ploeg van Nigel Pearson: niet alleen de verdedigers vinden hun weg richting de netten.

OHL heeft die eerste thuiszege van het seizoen dan toch op zak na een ruime 4-1 overwinning tegen Tubeke. Best opvallend: naast goals van uitblinker Tshimanga en Duplus - jawel, de topschutter van de ploeg - kwamen de aanvallers ook 2 keer tot scoren.

De Leuvense voorspelers die de netten dit seizoen deden trillen? Dat gebeurde de afgelopen weken nochtans nauwelijks. Tot voor zaterdagavond had OHL 10x gescoord in 11 wedstrijden. Een magere oogst, maar verontrustender: de aanvallers vonden de weg naar doel niet.

Alleen Hirst voor zaterdag

Hirst bezorgde op de 3e speeldag zijn team met een rake kopbal een puntje tegen Beerschot Wilrijk, daarna bleven goals van de aanvallers uit. Enkel Kapustka en Kehli, die geposteerd worden op de flank, haalden hun gram. Al deed de Pool dat wel vanop de stip. Een kleine kanttekening. 

Maar zaterdag was het dan toch bingo, al waren het nochtans Tshimanga en Duplus (4 goals al dit seizoen, red.) die de openingsgoals maakten. Dequevy en Casagolda flikten het dan toch en dikten aan tot 4-1. "Het zijn eindelijk niet alleen de verdedigers die scoren", wond Dequevy er zaterdag geen doekjes om.

Toch komen 8 van de 14 goals van OHL in de competitie dus van de voet van een verdediger. Vrijdag wacht in Roeselare een nieuwe kans voor de aanvallers om die opvallende statistiek in evenwicht te brengen. 

Doelpuntenmakers van OHL dit seizoen:

  • 4 goals: Duplus 
  • 2 goals: Moore
  • 1 goal: Casagolda, Dequevy, Hirst, Kapustka, Kehli, Kerrouche, Schuermans en Tshimanga
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties