Analist na Brugs punt in Dortmund: "Slechtste match van de vijf in balbezit"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 37 reacties

Marc Degryse over het punt van Brugge in Dortmund

Analist na Brugs punt in Dortmund: "Slechtste match van de vijf in balbezit"

Club Brugge vierde het punt in Dortmund als een overwinning en dat is niet meer dan terecht. Club parkeerde voor dat punt wél de bus in het Signal Iduna Park.

Als het de bal wél had, was het moeilijk, zag ook Marc Degryse. "In balbezit was het toch de minste match van de vijf tot dusver. In de vier voorgaande wedstrijden bracht Club aanvallend meer. Je merkte dat het vertrouwen op dat vlak een beetje zoek is. Leko gooide zijn basisprincipes overboord en liet het allemaal iets te veel aan Dortmund", aldus de analist in Het Laatste Nieuws.

"Op een gegeven moment had Club maar 30 procent balbezit en dat is te weinig. Ze kwamen te weinig op de helft van de Duitsers en als dat dan al het geval was, dan bleek Vanaken vaak nog hoger te staan dan Wesley. Op de tegenaanval waren ze niet efficiënt genoeg. Ze kwamen er met te weinig mensen uit. Dat was teleurstellend."

Geen geloof bij Wesley

"Ik zag Vormer in de beginfase een goede voorzet trappen, maar dan merkte je al snel dat Wesley er eigenlijk niet genoeg in geloofde en zo niet gevaarlijk kon worden. Een gebrek aan overtuiging en dat kan je hem kwalijk nemen. Aanvallend liet Club zijn identiteit toch een beetje varen. Dat is de keerzijde van de medaille. Verdedigend was het compact en gedisciplineerd, maar aan de overkant was het wat magertjes. Het was resultaatvoetbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties