Drie dezelfde vragen aan een fan van KV en Beerschot Wilrijk: "Wie zaterdag wint pakt de periode" & "De club is veel te groot voor 1B"

Hannes Van Gael Yannick Lambrecht
Hannes Van Gael en Yannick Lambrecht
| 16 reacties
Drie dezelfde vragen aan een fan van KV en Beerschot Wilrijk: "Wie zaterdag wint pakt de periode" & "De club is veel te groot voor 1B"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag staat met Beerschot Wilrijk tegen KV Mechelen een van de belangrijkste duels van de Proximus League op het programma. Onze redactie stelde drie dezelfde vragen aan fans van beide partijen en dat leverde de volgende antwoorden op.

1)      Waarom gaat jouw ploeg winnen?

Patrik Vander Beeuren - KVM Side: "De spelers begrijpen het belang van die topper en ze moeten beseffen dat zij de beste ploeg zijn. Eigenlijk is de Mechelse kern gewoon veel te goed en de club veel te groot voor 1B."

Frank De Lee - ‘Supportersclub 1914’: "We spelen thuis, dan winnen we meestal. De tweede reden waarom we zaterdag KV Mechelen zullen kloppen is omdat we op dit moment beter zijn. Het collectief is bij ons nu eenmaal beter dan dat van de tegenstander.”

2)      Welke speler van de tegenpartij zouden jullie er erg graag bij hebben?

Patrik: "Eén speler van Beerschot Wilrijk? Dan zou dat Joren Dom zijn. Vroeger heeft hij hier al eens gespeeld en ik zie hem ook gewoon heel graag bezig. Verder is er volgens mij in de kern van Beerschot geen enkele speler die een plaats zou kunnen afdwingen bij Mechelen."

Frank: “Daar kan ik eigenlijk eerlijk gezegd niet op antwoorden. Ik volg enkel en alleen Beerschot Wilrijk, alleen de eigen club. Wat de ander ploegen doen houdt me niet echt bezig. Ik ken enkel Seth De Witte en Joachim Van Damme. En Swinkels natuurlijk! Die ken ik ook en een goeie Swinkels kan iedereen wel gebruiken. Maar toch ga ik niemand van KV kiezen om bij ons in de ploeg te zetten. We hebben Swinkels niet nodig want onze verdediging staat nu op punt.”

3)      Wie is favoriet voor de tweede periodetitel?

Patrik: "Waarschijnlijk zal dat zaterdag beslist worden. De trainers houden de druk nog af, maar volgens mij gaat de winnaar van zaterdag uiteindelijk ook die tweede periodetitel pakken. Hopelijk wordt dat KV Mechelen."

Frank: “Beerschot Wilrijk natuurlijk! De ploeg die zaterdag wint zet alvast een stap in de goede richting. Het is een serieuze optie op die tweede periode, maar het biedt geen garanties. Na die wedstrijd volgen er nog vijf finales. Zowel voor ons als voor KV. Alle wedstrijden die er nu nog aankomen zijn moeilijk. We zitten in een periode waar er nog veel te verdelen valt. Bij ons de periode, voor de anderen is het kwestie om een plek in de top vier te behouden of om juist weg te geraken van die vier laatste posities.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties