? HERBELEEF: De succesvolle Europa League-campagne 2014/2015 van Club Brugge

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 0 reacties
? HERBELEEF: De succesvolle Europa League-campagne 2014/2015 van Club Brugge
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Landskampioen Club Brugge gaat straks in Salzburg op zoek naar een kwalificatie voor de achtste finales in de Europa League. Kunnen de Bruggelingen net zoals in 2015 de kwartfinales bereiken?

In 2015 bereikte Club voor het laatst de kwartfinales van de Europa League. Wij blikken met u alvast terug op die succesvolle Europa League-campagne. 

Groepsfase

Blauw-zwart kreeg in de groepsfase het Italiaanse Torino, Kopenhagen uit Denemarken en de Finnen van HJK als concurrentie. Club won uiteindelijk zijn groep nadat het op verplaatsing 7 op 9 pakte en geen enkel doelpunt incasseerde. Vooral de 0-4 op het veld van Kopenhagen blijft bij. Lior Refaelov scoorde in het Parken-stadion een zuivere hattrick die Club Brugge op weg zette naar een 12 op 18.

Tweede ronde

Na nieuwjaar moest Club opnieuw naar Denemarken: Aalborg leek bij voorbaat kansloos tegen de troepen van Michel Preud’homme. FCB stond na de heenwedstrijd al met een been in de volgende ronde, het kwam met een 1-3 overwinning terug uit Denemarken.

Ook in de terugwedstrijd kon Aalborg Club geen strobreed in de weg leggen. In Jan Breydel gingen de Denen met 3-0 voor de bijl. Obbi Oulare scoorde zowel in de heen- als in de terugwedstrijd.

8ste finale

Het Turkse Besiktas was al een heel ander kaliber in de 8ste finales. De Turken kwamen in de tweede helft 0-1 voor op Belgische bodem via Gokhan Tore. Toch keerde Brugge de scheve situatie nog om: via De Sutter en Refaelov zakte blauw-zwart met een minieme voorsprong af naar Turkije.

Daar zorgden de fans van Besiktas voor een bijzonder warm onthaal. Het scenario van die wedstrijd was haast identiek aan dat van de heenwedstrijd. De Turken kwamen vroeg in de tweede helft op voorsprong. Maar opnieuw De Sutter en een sublieme Boli Bolingoli zorgden voor een kwalificatie voor de kwartfinale.

Kwartfinale

Opponent in de kwartfinale was het onaantrekkelijke maar bijzonder gevaarlijke Dnipro. De Oekraïners kegelden achtereenvolgens Olympiakos en Ajax uit het tornooi. In Jan Breydel hield Club de taaie Oost-Europeanen op 0-0.

Op het veld van Dnipro liep het echter mis. Club wist het blok van de Oekraïners niet te ontmantelen. Diep in de tweede helft scoorde Skakhov het enige doelpunt in beide confrontaties. Bij Dnipro stonden twee spelers in de basis die achteraf nog naar België zouden trekken: Roman Bezus (AA Gent, STVV) en Valeriy Luchkevych (Standard).

Kan Club straks net zoals Standard in 2010 Salzburg uitschakelen in de tweede ronde van de Europa League?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties