Interview Thibault Peyre begrijpt de woede van de Union-Fans: "Het is waar dat de timing slecht is, maar zo zit voetbal nu eenmaal in elkaar"
Sam Suttels
Sam Suttels
| 4 reacties

Thibault Peyre (KV Mechelen) begrijpt de woede bij Union na gevoelige overstap

Thibault Peyre begrijpt de woede van de Union-Fans: "Het is waar dat de timing slecht is, maar zo zit voetbal nu eenmaal in elkaar"
Foto: © photonews

De solide centrale verdediger maakte in de wintermercato de overstap van Union naar Mechelen. Een transfer waar de supporters van Malinwa blij mee zijn, maar die van Union allerminst. De Fransman speelt volgende zaterdag al tegen zijn voormalig werkgever.

Thibault Peyre komt kort terug op zijn transfer naar Mechelen. "Ze hebben op 30 januari gebeld en toen is het snel  gegaan. Ik kon het aanbod echt niet afslaan. Het viel niet in goede aarden bij de Unionisten, die kwaad zijn op mij. Aan de ene kant begrijp ik hun ongenoegen. Het was slechte timing. Maar jammer genoeg zit het voetbal nu eenmaal zo in elkaar. Union besliste mij te laten vertrekken en is heel correct geweest tegenover mij.

De verdediger vertelt ons over zijn aanpassingsperiode bij zijn nieuwe club. "Ik ben een sociaal iemand en ik pas mij snel aan. Ik heb juist gevraagd hoe het zit op vrije trappen en met zone- en mandekking. Ik speelde meteen mijn eerste match na enkele dagen meegetraind te hebben. 

Duel tegen ex-club

Volgende zaterdag neemt Peyre het al tegen zijn ex-ploeg op. "Het zal bijzonder zijn om tegen mijn oude ploeggenoten te spelen. Het wordt sowieso een aangenaam kijkstuk tussen twee ploegen die willen voetballen. Er is veel motivatie bij beide teams..

Union heeft niets te verliezen en zal revanche willen nemen: ze wonnen geen enkele keer tegen KV dit seizoen. Wij willen zelf kost wat kost de tweede periodetitel binnenhalen. We zullen op ons best moeten zijn als we kampioen willen spelen."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties