Interview Ook in Eerste Amateur willen ze graag héél snel klare wijn: "Stel je voor dat KV Mechelen er bij komt... Dan moeten we onze ambities misschien gaan bijstellen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 12 reacties

Urbain Spaenhoven (Lierse Kempenzonen) wil snel duidelijkheid over volgend seizoen 

Ook in Eerste Amateur willen ze graag héél snel klare wijn: "Stel je voor dat KV Mechelen er bij komt... Dan moeten we onze ambities misschien gaan bijstellen"
Foto: © photonews

In 1A en 1B wachten ze met spanning af wat er allemaal gaat gebeuren in de zaak 'Propere Handen' en de licentiezaak rond Moeskroen. Maar ook in de amateurreeksen kijken ze er met interesse naar. 

Urbain Spaenhoven, technisch directeur bij Lierse Kempenzonen, benadrukt wel dat hij het niemand toewenst. "Louter sportief gezien mag je er niet op hopen om zo te stijgen", klinkt het bij de vierde in 1ste Amateur. "Je moet niet op andermans graf gaan dansen. Aan de andere kant zijn er reglementen en moet je ook de eerlijkheid van de sport respecteren."

"Ik hoop gewoon dat er correcte beslissingen genomen worden. Maar ja, dan zou ons Belgisch voetballandschap er over enkele maanden wel eens heel anders uit kunnen zien. Moeskroen bijvoorbeeld, daar is toch al jaren iets aan de hand? Lierse (waar Lierse Kempenzonen uit is voortgevloeid) is ook slachtoffer daarvan geweest. Het wordt tijd dat daar eens klaarheid over gebracht wordt."

Als KV Mechelen er bij komt, moet je je ambities sowieso gaan aanpassen

Dat KV Mechelen ook genoemd wordt, doet Spaenhoven, die er ooit aan de slag was als assistent wel pijn. "Dat wens je die schitterende fans, die mensen die bij de club werken... niet toe", aldus Spaenhoven. "Maar als er clubs uit onze reeks moeten stijgen naar 1B, dan is dat ook zo."

"Trouwens, ik wil KV Mechelen liever volgend seizoen niet tegenkomen (lacht). Nee serieus, wij hebben duidelijke ambities en als die er bij komen, moet je die misschien wel gaan aanpassen. Moet je serieuze investeringen gaan doen als je weet dat het toch een quasi onmogelijke zaak wordt om te stijgen? Dus ja, wij willen liefst ook graag snel duidelijkheid. Het is in ieders voordeel dat er snel klare wijn wordt geschonken."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties