De derde ploeg van Madrid en een Serie A-Belg: wanneer de 'usual suspects' het laten afweten vechten de 'kleintjes' om Champions League-voetbal
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties

In de Ligue 1, Serie A en Primera División hebben 'kleine ploegen kans op een Champions League-ticket

De derde ploeg van Madrid en een Serie A-Belg: wanneer de 'usual suspects' het laten afweten vechten de 'kleintjes' om Champions League-voetbal
Foto: © photonews

In enkele grote competities laten de 'usual suspects' het afweten, waardoor enkele 'kleinere ploegen' met Europese tickets aan de haal kunnen gaan. Zelfs voor de Champions League zijn ze nog in de running.

Spanje

Een ploeg uit Madrid die zich kwalificeert voor het kampioenenbal is jaarlijkse kost. Twee Madrileense ploegen in de Champions League is de laatste jaren ook een gewoonte geworden – zelfs in de finale. Maar drie?

Wel, het kan. Dankzij Getafe. De hoofdstedelingen zijn een vaste klant in de Primera Divisón, maar dit is nog maar hun tweede seizoen in de hoogste afdeling sinds de degradatie in 2016.

De club staat momenteel op de vierde plaats in La Liga en die geeft recht op Champions League-voetbal. Getafe moet die ranking nog vijf speeldagen vasthouden, maar met Barcelona en Real Madrid wacht hen nog wel een moeilijk programma.

Italië

Juventus, Napoli en Inter Milaan staan stevig in de top 3 van de Serie A. Voor de vierde plaats wordt het echter nog spannend tot op de laatste speeldag. AC Milan en Atalanta (56 ptn) hebben voorlopig de beste papieren in handen, maar Roma (55) en Torino (53) zijn ook nog niet afgeschreven.

Vooral AC en de Romeinen zijn het aan hun status verplicht om zich te kwalificeren voor de Champions League. Voor Torino en het Atalanta van Castagne zouden het gewoon bijzonder mooie opstekers zijn na een erg knap seizoen.

Frankrijk

Vorig jaar nog spartelend tegen de degradatie, dit jaar afgetekend op de tweede plaats. Het is wat Lille OSC overkomt in de Ligue 1.

Tussen 2011 en 2015 trad LOSC nog drie keer in de Champions League aan. Daarna was het Europa League of zelfs geen Europees voetbal. De laatste titel van de Noord-Franse club dateert van 2010/11, toen Hazard er nog het mooie weer maakte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties