Ajax pakt knappe uitgangspositie in Londen - pijnlijke aftocht voor Vertonghen

Simon Wauters
Simon Wauters
| 1 reacties
Ajax pakt knappe uitgangspositie in Londen - pijnlijke aftocht voor Vertonghen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ajax heeft dinsdagavond een optie genomen op de finale van de Champions League. Vooral in het eerste half uur  waren de Amsterdammers heer en meester.

Ajax was baas vanaf minuut één en scoorde bij de eerste kans. Op het kwartier zette Ziyech Van de Beek na een heerlijke aanval alleen voor doel. De jonge Nederlander werkte beheerst af. 0-1

Een kleine tien minuten later kreeg Ajax een uitgelezen kans om de score te verdubbelen. Van de Beek had de bal altijd centraal voor doel moeten brengen, maar ging zijn eigen kans. Geen 0-2 dus.

Niet veel later ging Onana bij een hoge bal fel door op Vertonghen en Alderweireld. Vertonghen kopte zo tegen het achterhoofd van zijn collega Rode Duivel en moest uiteindelijk de strijd staken.

Sissoko kwam in de ploeg en Tottenham schakelde over van een drie- (of vijf-) naar een viermansdefensie. En dat pakte goed uit. Tottenham herstelde het evenwicht, maar in afwezigheid van Kane (geblesseerd) en Son (geschorst) kon de thuisploeg amper kansen afdwingen.

In de tweede helft drukte Tottenham Ajax achteruit, maar opnieuw bleven de kansen uit. De grootste kans was zelfs nog voor Neres. De Braziliaan trof de paal.

Met deze 0-1 ziet het er goed uit voor Ajax. Tottenham recupereert wel Son voor de partij in Amsterdam. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties