Arsenal is eerste finalist, uitgerekend Hazard trapt Chelsea naar Baku

Redactie
| 8 reacties

Arsenal FC heeft een plaats in de finale van de Europa League beet. Ook in Valencia waren de Londenaren de verdiende winnaar. Uitgerekend Eden Hazard trapte Chelsea in de strafschoppenreeks naar Baku.

Valencia CF 2 - 4 Arsenal FC

Arsenal FC reisde met een 3-1-overwinning uit de heenmatch op zak richting Spanje. En Valencia was van plan om er nog iets van te maken.

Kevin Gameiro opende de score na amper elf minuten voetballen, maar eigenlijk zes minuten later was het Spaanse feestje al voorbij.

Valencia en Arsenal maakten er nog een leuke pot voetbal van, met de Gunners als verdiende winnaar én finalist.

Uiteindelijk werd het een ruime 2-4-overwinning voor de Engelsen. Pierre-Emerick Aubameyang was de grote man met drie doelpunten.

Chelsea FC 1 (4) - 1 (3)Eintracht Frankurt

Chelsea FC en Eintracht Frankfurt hadden dan weer verlengingen én strafschoppen nodig om uit te maken wie Arsenal mag vervoegen in de finale.

Eden Hazard had Ruben Loftus-Cheek op het halfuur op weg gezet naar de 1-0, maar kort na de rust schoot Luka Jovic de bordjes opnieuw in evenwicht.

Het was Frankfurt dat in de verlengingen het dichtst bij de overwinning was, maar de bal werd tot twee keer toe van de Londense doellijn gekeerd.

In de strafschoppenreeks was het uitgerekend Eden Hazard die - na twee reddingen van Kepa - Chelsea richting Baku kon trappen. Wat een afscheid voor de Rode Duivels op Stamford Bridge!