Hazard wordt pas de zesde Belg die de Europa League-finale speelt

Hazard wordt pas de zesde Belg die de Europa League-finale speelt

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Bakoe wordt woensdagavond de tiende finale van de Europa League gespeeld. Eden Hazard wordt -zonder ongelukken- de zesde Belg die in actie komt in de finale.

Hazard wil Chelsea de Europa League schenken als afscheidscadeau. Van de vorige vijf Belgen die de finale speelden, mochten er ook twee de beker uiteindelijk in de lucht steken. Drie Belgen verloren dezelfde finale, sinds de hervorming in 2009.

2016-2017

Dit seizoen strandde Ajax op een paar seconden van de finale van de Champions League, maar twee jaar geleden speelden ze al de finale van het ‘kleine broertje’.

Ajax verloor toen in de finale met 0-2 van Manchester United, met Marouane Fellaini in de basis. Manchester United had in de kwartfinale alle moeite van de wereld gehad om Anderlecht uit te schakelen.

2015-2016

Het seizoen voordien bereikten Liverpool en Atletico Madrid de finale. Bij de Reds stond Simon Mignolet in doel.

Halverwege stond Liverpool op voorsprong, maar kort voorbij het uur stond het 1-2, waarop Jürgen Klopp zowel Divock Origi als Christian Benteke nog liet invallen. Uiteindelijk werd het nog 1-3.

2011-2012

De eerste Belg die de Europa League won was Thibaut Courtois. Hij toonde zich in 2012 als huurling van Chelsea met Atletico Madrid veel te sterk voor Atletic Bilbao.

Onze nationale nummer één vertrok deze zomer dus een jaartje te vroeg uit Londen om kans te maken om de Europa League een tweede keer te winnen.

Eden Hazard

Hazard won de Europa League tenslotte al eens in het seizoen 2012-2013 met Chelsea. Toen miste hij de finale echter door een hamstringblessure.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties