Cillessen wil weg bij Barcelona, Belg in beeld om hem op te volgen: "Ja, Ter Stegen is beter dan ik"
Redactie
| 2 reacties

Koen Casteels kan Jasper Cillessen vervangen bij Barcelona

Cillessen wil weg bij Barcelona, Belg in beeld om hem op te volgen: "Ja, Ter Stegen is beter dan ik"
Foto: © Photonews

Jasper Cillessen wil weg bij Barcelona. De 30-jarige doelman komt amper aan de bak bij de Catalanen, waar hij tweede viool speelt achter Marc-André Ter Stegen. Nu wil hij echter naar een club waar hij elke week kan spelen en Benfica wil hem. Daarom ook de interesse van Barcelona in Koen Casteels.

Cillessen speelt enkel de beker bij Barça. “Ik heb bij Barcelona getekend met het idee om de concurrentie aan te gaan met Marc-André Ter Stegen”, zegt hij. “Net zoals eerder bij Ajax toen Kenneth Vermeer daar al speelde. Ik ben beter geworden, maar Ter Stegen ook. Hij hoort in mijn ogen bij de beste vijf keepers van de wereld. Of hij beter is dan ik? Ja, hij is atletischer.”

Cillessen leerde wel van op training tegen Messi en Suarez te staan. “Maar je hebt wedstrijden nodig om nog echt beter te worden. Na de Nations League ga ik op vakantie en dan moet ik alles maar eens op een rijtje gaan zetten. Ik sta natuurlijk nog wel twee jaar onder contract bij Barcelona."

"In die verbintenis staat ook dat ik 60 miljoen euro moet kosten. Zo’n vaart zal dat waarschijnlijk niet lopen. Maar ze laten me ook niet voor een appel en een ei gaan. Of ik niet bang ben dat ze me sowieso aan mijn contract houden? Ach, ze hebben ook niets aan een chagrijnige doelman.”

Bij Barcelona staat Koen Casteels op het lijstje om hem te vervangen. Maar of hij in deze fase van zijn carrière tweede doelman wil worden...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties