De (pikante) details komen naar buiten: op deze manier kreeg Leko (die nog tienduizenden euro's moet krijgen) zijn 'commissie'
Redactie
| 62 reacties

Ivan Leko en Dejan Veljkovic zetten financiële constructie op, Club Brugge reageert

De (pikante) details komen naar buiten: op deze manier kreeg Leko (die nog tienduizenden euro's moet krijgen) zijn 'commissie'
Foto: © photonews

Ivan Leko staat weer in het oog van de storm. De voormalige coach van Club Brugge wordt ervan verdacht zich te laten betalen voor transfers. En dat is niet alles: Dejan Veljkovic betaalde de Kroaat ook om bepaalde spelers op te stellen.

Voor de lezers die vandaag niets gevolgd hebben: het zou gaan om de transfers van Mats Rits, Ivan Tomecak en Karlo Letica. Het is momenteel niet geweten om welke 'basisspelers' het precies gaat. Belangrijk: noch de spelers, noch Club Brugge waren op enig moment op de hoogte van de zaak.

Sporza laat weten dat Dejan Veljkovic en Ivan Leko een heuse financiële constructie hadden opgezet om het (zwart) geld tot bij de Kroaat te krijgen. De transfers werden op een buitenlandse rekening van de zaakwaarnemer annex spijtoptant betaald. 

Vervolgens haalde Veljkovic het geld cash af van zijn rekening om het op die manier naar Leko door te sluizen. Pikant detail: volgens de spijtoptant moet de Kroatische coach nog tienduizenden euro's ontvangen.

En wat zegt Club Brugge?

In een officiële reactie laat Club Brugge weten dat de club 'met verbazing' kennis neemt van de berichten over Ivan Leko. "Club heeft hieromtrent op geen enkel moment aanwijzingen gehad. Ivan Leko heeft zelf herhaaldelijk ontkend zich aan dergelijke praktijken schuldig te hebben gemaakt. Club wacht het verdere verloop van het onderzoek af."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties