Anderlecht imponeert voor rust en gaat winnen bij Portugese grootmacht
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 72 reacties

SL Benfica 1 - 2 RSC Anderlecht

Anderlecht imponeert voor rust en gaat winnen bij Portugese grootmacht
Foto: © photonews

RSC Anderlecht heeft vanavond voor dé verrassing van de avond gezorgd. De hoofdstedelingen gingen bij SL Benfica winnen met 1-2.

Akkoord, het was een voorbereidingswedstrijd. Maar een overwinning bij SL Benfica is mooi meegenomen. Vooral de manier waarop was leuk om te zien. RSC Anderlecht voetbalde vrank en vrij.

Vooral Jérémy Doku voetbalde zich in de gratie van Vincent Kompany. Het amper 17-jarige goudhaantje zette niet alleen de lijnen uit, maar liet zijn rechtstreekse tegenstander ook meermaals ter plaatse met een onnavolgbare dribbel. 

Aan de rust was het overigens al 0-2 na een eigen doelpunt en een roos van Kiese Thelin. Leuk weetje: na de rust stond Mile Svilar tussen de palen bij de Portugese grootmacht. 

Anderlecht kreeg het na de koffie overigens iets moeilijker. Op het uur waren Davy Roef en het doelhout nog standvastig, maar enkele minuten later was het toch prijs. Chiquinho kon de 1-2 moederziel alleen binnentikken. In de slotfase haalde Roef nog een lekkere bal uit de hoek.

Aanwezige Kompany

Leuk extraatje voor het volgen van zo'n wedstrijd in een stadion zonder kolkende sfeer: je kon alles horen. En het was opvallend hoe Vincent Kompany - hij kwam zelf niet in actie - zijn troepen constant aanstuurde en vooral naar voren bleef duwen.

Opstelling RSCA: Roef, Lutonda, Milic (60’ Guldix), Kayembe, Dewaele (46’ Kums), Doku (60’ Daskevics), Vlap (46’ Gerkens), Adzic (46’ El Kababri), Ait El Hadj (46’ Leoni), Sá (46’ Lawrence), Isaac Thelin (46’ Dauda).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties