Beerschot haalt uit naar Telenet en verduidelijkt standpunt: "Schade van competitie met valsspelers is veel groter dan één die later begint"
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 360 reacties

Beerschot verduidelijkt waarom het de competitie wil laten uitstellen tot na definitieve uitspraak BAS

Beerschot haalt uit naar Telenet en verduidelijkt standpunt: "Schade van competitie met valsspelers is veel groter dan één die later begint"
Foto: © photonews

Beerschot doet er alles aan om de start van de competitie uit te stellen tot na de definitieve beslissing van het BAS. Dat benadrukte de club nog eens op de website.

Beerschot heeft vrijdag aan de Brusselse rechtbank van eerste aanleg gevraagd om te wachten op de uitspraak van het BAS alvorens de competitie te laten starten. Dat werd door de rechtbank aanvaard.”


“Beerschot is verbaasd dat de KBVB en Pro League verzet overwegen en op die manier mogelijk een sanctie voor KV Mechelen uitsluiten. De voorbije maanden werden tal van initiatieven genomen om het voetbal weer "proper" te maken. Verzet aantekenen zou volledig ingaan tegen deze filosofie”.

“Het organiseren van een competitie voor de uitspraak van het BAS zou een nieuwe kaakslag zijn voor het Belgische voetbal. Het zou een overwinning zijn voor valsspelers die in de voorbije maanden alles uit de kast hebben gehaald om een sanctie te ontlopen door een eerlijk proces te vertragen en hiaten in het reglement te misbruiken. Een onbesproken competitie is veel belangrijker dan de datum van de start van de competitie”, is Beerschot duidelijk.

“Alle schijn van partijdigheid moet uitgesloten worden. Telenet dat tv-rechten van de Pro League heeft, is namelijk ook hoofdsponsor van KV Mechelen. Telenet heeft daarom ongetwijfeld belangen bij een vrijspraak voor KV Mechelen en een snelle start van de competitie waardoor tijdige bestraffing uitgesloten wordt.”

“Maanden heeft de KBVB uitgetrokken om een dossier op te bouwen. Maanden hebben enkele betrokken partijen getracht het proces te vertragen en procedurefouten te zoeken. Beerschot vraagt uitdrukkelijk dit niet te belonen.”

“Het lijkt logisch dat KBVB en Pro League meer baat hebben bij een propere competitie dan bij de snelle start van een competitie. De financiële en reputatieschade van een competitie waarbij valsspelers worden toegelaten is veel groter dan die van een competitie die mogelijk later begint.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e Klasse B

Nieuwste reacties