Gentse Feesten: Buffalo's en Viitorul maken er monsterscore van
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 179 reacties

AA Gent haalt het met 6-3 van Viitorul Constanta

AA Gent heeft z'n eerste officiële match van het seizoen tot een goed einde gebracht. Het stond bij de rust al 5-1 op voorsprong, maar liet de Roemenen ook nog wat goaltjes meepikken na de pauze. Eindstand 6-3.

Voor de eerste -en voor velen onverwachte- Europese opdracht liep de Ghelamco Arena bijna driekwart vol. Tegen de 14000 supporters zagen AA Gent uitstekend aan de partij beginnen. Al na vier minuten knalde Asare een kort genomen hoekschop van Odjidja tegen de touwen. De doelman van de Roemenen zag er niet goed uit, de bal ging onder hem door.

Blitzstart

Gent duwde door en goed tien minuten later vond Yaremchuk Dejaegere en de oudgediende van de Buffalo's miste niet. Gent liet het gas even los en zo zag je toch dat er wel wat techniek in dat team van levende legende Gheorhe Hagi schuilt. Rechtsback Mladen was nu niet de meest technisch onderlegde, maar zijn knal ging toch maar mooi van ver de kruising in. Wake-up call voor het team van Thorup.

En of ze wakker schoten. Yuya Kubo kreeg de bal mooi voor de voet na een één-tweetje met Yaremchuk en knalde van ver via de paal binnen. De Oekraïner zelf ging even later neer in de zestien en werkte de elfmeter zorgvuldig af. Uitblinker David vond op slag van rust nog Kubo, die z'n tweede van de avond maar binnen te duwen had.

5-1 voor iedereen het goed en wel doorhad

Zo, als u goed geteld heeft, komt u uit aan een ruststand van maar liefst 5-1. En dat in een verzengende hitte naar Belgische normen. Het feest ging na de rust gewoon door met David die alweer aan de basis van een mooi doelpunt lag. Hij stuurde Yaremchuk op Tordai af en die kon de doelman verschalken met een stiftertje.

6-1 dus, maar toen gingen de Buffalo's terug op hun lauweren rusten. Onoordeelkundig verdedigen van Rosted en Plastun zorgde ervoor dat de Roemenen toch nog twee keer tot scoren kwamen. Tiru stond beide keren aan het kanon.

6-3 lijkt toch wat minder mooi dan 6-1, maar AA Gent kwam voor het grootste deel van de wedstrijd goed voor de dag. David en Yaremchuk waren de uitblinkers van dienst, nieuwkomer Elisha Owusu deed het eveneens uitstekend. En de fans? Die bezongen vooral de transfer van Depoitre, die uiteindelijk toch de bank niet haalde.