beeBeerschot
lomLommel SK
Datum: 14/09/2019 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Beerschot kent geen problemen met Lommel
Nils Wens
| 22 reacties

Beerschot won met 2-0 van Lommel

Beerschot kent geen problemen met Lommel
Foto: © photonews

Beerschot heeft met 2-0 gewonnen van Lommel. In de eerste helft was het slordig langs beide kanten, maar de thuisploeg had wel de meeste kansen. In de tweede helft werden deze kansen verzilverd.

Beerschot begon het sterkst aan de partij en na vijf minuten werd dat bijna beloond. Een corner van Holzhauser kwam tot bij Dom, maar zijn schot werd van de lijn weggehaald. Daar kwam Lommel meteen goed weg.

Erna werd het slordig langs beide kanten, maar Beerschot bleef wel gevaarlijk via enkele stilstaande fases. Saint-Louis trapte op een verdediger en Noubissi kon net niet bij de bal.

Neven

Op het einde van de eerste helft kreeg Beerschot nog twee mooie kansen. Eerst trapte Neven, een centrale verdediger van Lommel, tegen het been van Dom, waardoor de bal bijna in doel vloog. Gelukkig voor Neven ging de bal net naast. Ook Holzhauser kwam er nog dichtbij, maar hij schoot net naast.

In de laatste vijf minuten kwam Lommel nog een beetje aandringen, maar het was allemaal wat te weinig om doelman Vanhamel echt te verontrusten. Vermijl kreeg nog een mooie kopkans, maar ook deze bal ging naast, waardoor we met een 0-0 gingen rusten.

Tweede helft

Direct na de rust kwam Beerschot opnieuw heel dicht bij een voorsprong. Noubissi kan een slechte terugspeelbal bijna onderscheppen, maar doelman Svedkauskas was goed mee aan het spelen.

De 1-0 viel uiteindelijk toch. Een heerlijk uitgespeelde aanval kwam tot bij linksback Vorogovskiy en hij trapte beheerst binnen. Het doelpunt was meer dan verdiend, want Lommel kende een zeer moeilijke avond.

Een kwartier voor tijd zorgde Lommel dan toch voor een enorme kans. Vermijl bracht knap voor, maar het schot van Thordarson werd op een verbluffende manier gered door Vanhamel.


Tissoudali

Deze redding zou van goudwaarde zijn, want twee minuten later werd het 2-0. Invaller  Tissoudali kwam alleen voor de doelman en hij trapte ook koelbloedig binnen. Verder kwamen beide ploegen niet meer.

Door deze overwinning stijgt Beerschot naar de vierde plaats in het klassement met 10 op 18. Virton gaat er wel nog overspringen dankzij de forfaitzege tegen Roeselare. Lommel staat voorlaatste met 3 op 18.

Opstellingen

Beerschot Beerschot

  Speler G Beoordeel
Vanhamel Mike 90' -
Dom Joren 90' -
Bourdin Pierre 90' -
Prychynenko Denis 90' -
Dudouit Emeric   90' -
Holzhauser Raphael 90' -
Sanusi Ryan 90' -
Placca Fessou Euloge 80' -
Noubissi Marius 87' -
Saint-Louis Dylan 55' -
  Bank G Beoordeel
Tissoudali Tarik 35' -
Brogno Loris 10' -
Vancamp Jorn 3'  
Simons Quinten -  
Lejoly Antoine -  
Pietermaat Tom -  
Camara Amara -  

Lommel SK Lommel SK

  Speler G Beoordeel
Švedkauskas Tomas 90' -
Hendrickx Jonathan 90' -
Cauwenberg Timo 90' -
Neven Glenn 90' -
Henkens Robin 83' -
Vermijl Laurens 90' -
Bitsindou Scott 90' -
Cerigioni Alessandro 24' -
Mujakic Armin 90' -
Kolen Stan   69' -
  Bank G Beoordeel
Zaroury Anass 21' -
Brebels Sebastiaan   7'  
Herbeleef Beerschot - Lommel SK