lokSporting Lokeren
wesWesterlo
0-1
1-1
Datum: 13/09/2019 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Daknam
Lokeren boos op scheids na puntendeling tegen Westerlo
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 29 reacties

Lokeren en Westerlo scoren een keer en delen de punten

Lokeren boos op scheids na puntendeling tegen Westerlo

Westerlo en Lokeren verdelen de punten na een 1-1 gelijkspel. De goal van Petrov en het eigen doelpunt van Biset vielen allebei in de eerste helft. Westerlo is de nieuwe leider, Lokeren komt op gelijke hoogte met Roeselare, maar was boos om een afgekeurde goal van Van Damme.

Lokeren stond op vrijdag de dertiende voor een loodzware opgave. Op speeldag 6 in de Proximus League ontving het co-leider Westerlo, terwijl het zelf maar één puntje had en alleen de rangen sloor in het klassement. De Boeck zag toch ruimte tot experimenteren en bracht maar liefst vijf nieuwe namen in vergelijking met de 4-0 pandoering op Virton: Ben Harush, Tirpan, Hajric, De Jonghe en Beridze. Bob Peeters rekende op dezelfde elf die Beerschot na elf onderlinge duels nog eens konden kloppen.

Schaarse dreiging

De studieronde zat er na een kwart wedstrijd eindelijk op en het was de thuisdoelman die als eerste aan het werk werd gezet. Petrov knikte goed naar de eerste paal, maar Verhulst reageerde alert. Westerlo nam het commando in handen en kon opnieuw dreigen via Van Eenoo. Diens schot werd gered, maar geen enkele verdediger viel de bal aan. Abrahams kon zo zijn derde van het seizoen scoren.

Lokeren was nog maar amper in de vijandelijke zestienmeter geweest, maar bij de eerste grote kans was het meteen raak. Seth De Witte liep goed naar de eerste paal en sprong naar een voorzet van Amano. Hij raakte het leer niet, maar Biset verlengde de bal in eigen doel. 1-1 na een niet zo spektakelrijke eerste periode.

Eigen goal

De tweede helft begon met overwicht voor de bezoekers, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat niet. Petrov kwam te laat ingelopen op een goede voorzet en Filipovic gooide zich voor een gevaarlijke knal. Dan was Van Eenoo het dichtst bij de 1-2. Hij zag zijn knal op de lat uiteenspatten. Verhulst was kansloos.

De dreiging die van Lokeren uitging was van hetzelfde niveau als in de eerste periode, maar opnieuw leek het aan één kans genoeg te hebben. Özer liet een hoge voorzet glippen en Van Damme profiteerde door zowaar met een halve omhaal te scoren. Het doelpunt werd toegekend maar Vermeiren kwam op die beslissing terug. Iedereen bij Lokeren was woest en dat was ook begrijpelijk. Veel leek er dan ook niet aan de hand.

De score bleef ongewijzigd en zo komt Westerlo alleen aan de leiding. Lokeren komt op gelijke hoogte met Roeselare dat zondag een forfaitnederlaag krijgt.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Verhulst Davino 90' -
Tirpan Mickaël 90' -
Ben Harush Omri 90' -
Filipović Jakov 90' -
De Jonghe Jimmy 90' -
De Witte Seth 90' -
Van Damme Jelle   90' -
Ryuta Koike 90' -
Amano Jun 61' -
Beridze Giorgi 66' -
Hajrič Anel 77' -
  Bank G Beoordeel
Said Ahmed 29' -
Diakhaté Abdou Lahad 24' -
Nzinga Ngimbi Thomas 13' -
Symons Laurens -  
N'Ganga Francis -  
Lawal Yusuf -  
Marecek Lukas -  
Defourny Théo -  
Diaby Abdoulaye -  

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Özer Berke 90' -
Dewaele Gilles 90' -
Biset Maxime 90' -
Soumah Noel 90' -
Van Den Bogaert Bryan 90' -
Antunes Fabien 90' -
Van Eenoo Lukas 90' -
De Schryver Guillaume 90' -
Abrahams Kurt 90' -
Petrov Sava 90' -
Brüls Christian 90' -
  Bank G Beoordeel
Keita Abdul -  
Vanlangendonck Koen -  
Koné Souleymane -  
Buyl Stephen -  
Gboho Ambroise -  
Janssens Christophe -  
Remmer Christoffer -  
Herbeleef Sporting Lokeren - Westerlo

Vooraf