Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard pakt na lastige partij drie gouden punten tegen Vitoria Guimaraes

Standard won met 2-0 van Vitoria Guimaraes

Standard is met een driepunter begonnen aan de groepsfase van de Europa League. De Rouches hadden het zeker niet onder de markt markt tegen de Portugezen, maar wonnen met 2-0.

Preud'homme koos verrassend voor Milinkovic-Savic tussen de palen. Maxime Lestienne was ziek en ontbrak dus.

Een matige eerste helft leverde weinig kansen op. 0-0 was dan ook de logische ruststand.

Standard had het in eigen huis niet onder de markt tegen de Portugezen en Milinkovic-Savic bracht de Rouches een paar keer in de problemen met een twijfelende tussenkomst.

Toch kwam de thuisploeg halverwege de tweede helft op voorsprong. Hanin gleed een voorzet van Vojvoda in doel: 1-0.

De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker en tien minuten voor tijd had Milinkovic-Savic een heerlijke parade in huis op een kopbal van Tapsoba.

Preud'homme gooide Vanheusden nog in de strijd na maanden van blessureleed. In de eerste minuut van de extra tijd strafte Mpoku een zeldzaam foutje in de Portugese defensie genadeloos af. 2-0 en boeken toe.

In de andere wedstrijd uit de groep won Arsenal eenvoudig met 0-3 op het veld van Eintracht Frankfurt. Standard doet zo een uitstekende zaak in de strijd om Europese overwintering.