Jonathan David, de rijzende ster van AA Gent: "Het wordt onmogelijk om hem te houden, die gast is zo goed"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 25 reacties

Erwin Vandendaele ziet in Jonathan David een rijzende ster

Jonathan David, de rijzende ster van AA Gent: "Het wordt onmogelijk om hem te houden, die gast is zo goed"
Foto: © photonews

Europa heeft ook kennis gemaakt met Jonathan David. In een goed draaiend Gent was de 19-jarige Canadees de absolute uitblinker. Wat een potentieel! Het wordt nog genieten zolang het duurt, want dit is een jongen die hoger kan en zal mikken.

David is een rijzende ster: de versnelling, de techniek, het inzicht... En nu ook de goals. "Hij speelt altijd op een hoog niveau, maar nu wordt het gekruid met goals", aldus Gent-icoon en scout Erwin Vandendaele. "Dit is een bevestiging voor de mensen die zijn potentieel nog niet helemaal gezien hadden. Die gast is gewoon heel goed, hij is dodelijk."

Perfecte timing

"Een paar weken geleden zat er toevallig een scout van Saint-Etienne naast mij op de tribune. 'Awel, wat vind je ervan?', vroeg ik hem. En hij begon direct over David. Blijkbaar hebben ze niet goed naar hem geluisterd", lacht Vandendaele. "Hij is positioneel zo goed, hij voelt waar hij moet staan. Dat zit in je DNA, dat kan je niet leren. Hij kan infiltreren, versnellen, hij verdedigt ook terug en zijn loopvermogen is immens.  Alles zit er zowat in."

En nog maar 19... De progressiemarge is nog immens. "Gent heeft hem op jonge leeftijd zijn kans gegeven. Je zag meteen dat er iets in zat. Maar bij zo'n jonge gast weet je nooit precies hoe dat gaat evolueren, hoe sterk hij gaat worden", vervolgt Vandendaele. "Hij zal uiteraard nog beter worden. Je leert altijd bij als je talent hebt. Het hangt er uiteraard ook vanaf in wat voor ploeg je speelt."

David heeft zowat alle posities vooraan al gespeeld. "Nu spelen we met twee spitsen, maar hij kan ook achter één diepe spits gaan spelen. Hij staat nu - wat mij betreft - op zijn beste positie.  Hij komt graag naar het middenveld en infiltreert goed vanop de zijkant. Hij kan de bal vrij krijgen en zijn actie maken. In de zestien komen is één van zijn sterkste punten. Hij voelt perfect aan wanneer hij moet gaan."

We durven wedden dat er in januari al ploegen aan zijn mouw zullen trekken. Gent wil hem echter zeker nog dit seizoen houden. Maar zeker is dat er zware aanbiedingen zullen volgen... "Zoals voor elke jongen in België die uitblinkt zeker? Ik denk dat het onmogelijk zal worden om hem nog langer dan dit seizoen te houden. Er zitten nu al scouts voor hem op de tribune..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties