Beerschot verwacht nog altijd signaal van KBVB: "Het zou al fijn zijn moesten ze zich minstens excuseren"

Beerschot verwacht nog altijd signaal van KBVB: "Het zou al fijn zijn moesten ze zich minstens excuseren"
Foto: © photonews

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Bij Beerschot zitten ze nog altijd met een rot gevoel. De beslissing om KV Mechelen in 1A toe te laten (en dus Beerschot in 1B te laten) heeft veel wrevel opgewekt. En die is nog altijd niet verteerd.

Ondervoorzitter Walter Damen verwoordt het gevoel. "Ja, dat blijft steken. ' Keer die pagina toch om', hoor ik. Waarom? Je moet wel vooruit en dat doen we ook, maar toch blijft er bij mij iets achter. Ik denk bij ­elke fair play-actie van de voetbalbond: ' Mensen, jullie sport is door en door rot'", aldus Damen in GvA.

Vooral de houding van de KBVB in de zaak heeft kwaad bloed gezet. "In het voetbal zijn er ­campagnes vanuit alle instanties - de FIFA, de UEFA, de voetbalbond - die fair play op de eerste plaats zetten. Dan moet je consequent zijn en matchfixing zwaar ­bestraffen. Punt. Maar in praktijk ligt daar blijkbaar niemand écht wakker van. Ook niet bij de voetbalbond."

De Bond geeft ons nu dus eigenlijk gelijk, pijlijk toch?

"Wij verwachten nog ­altijd een signaal van hen. Het zou al fijn geweest als ze zich minstens zouden excuseren voor hun fouten en nalatigheden. En ondertussen moeten we ons troosten met de gedachte dat de voetbalbond zijn reglement heeft aangepast, twee maanden later. Dus als we nu alles opnieuw mochten doen, dan stijgen we naar 1A. De bond geeft ons dus ­eigenlijk nu ­gelijk. Pijnlijk, toch?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties