Drie mogelijke opvolgers voor Mazzu, drie keer een moeilijk verhaal
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 24 reacties

Storck, Vrancken en Vanhaezebrouck: drie mogelijk opvolgers voor Mazzu, drie keer een moeilijk verhaal

Drie mogelijke opvolgers voor Mazzu, drie keer een moeilijk verhaal

De samenwerking tussen KRC Genk en hoofdtrainer Felice Mazzu is stopgezet, waardoor de landskampioen snel op zoek moet naar een opvolger. Er passeerden al enkele namen de revue, maar dat zijn niet meteen makkelijke opties.

Door de interlandbreak heeft Genk even de tijd om een opvolger voor de ontslagen Felice Mazzu te vinden, maar hoe sneller het gaat hoe liever. "Iemand die deze groep al wat kent zou een voordeel zijn", liet sportief directeur Dimitri de Condé optekenen. Een coach die de Belgische competitie kent met andere woorden.

Sabbatjaar vervroegd stopzetten?

Zo zijn er drie kandidaat-opvolgers meermaals vernoemd, al zullen zij niet makkelijk te overtuigen zijn. Niets of niemand houdt Hein Vanhaezebrouck tegen om aan de slag te gaan bij de landskampioen, behalve hijzelf dan. De 55-jarige ex-trainer van onder meer Anderlecht en Gent gaf namelijk aan dat hij een rustperiode van een jaar zou inlassen en die is nog lang niet verlopen.

Voor het overige worden Bernd Storck en Wouter Vrancken gezien als mogelijke opvolgers van Mazzu. Storck was deze zomer nog in beeld bij Genk en is nog maar een maand aan de slag bij Cercle Brugge dat in acuut degradatiegevaar verkeert. Hem losweken zou tot conflicten kunnen leiden in de Belgische competitie. Een reactie van Cercle op de geruchten liet niet lang op zich wachten.

Wegplukken zoals bij Clement?

Ook in beeld: Wouter Vrancken. De Limburgse trainer heeft vorig jaar iets prachtigs -promotie en bekerwinst- neergezet en trekt die lijn gewoon door met een gedeelde derde plaats in de Jupiler Pro League. De kwaliteiten van Vrancken zijn dus onmiskenbaar, maar opnieuw: een coach van een andere Belgische ploeg wegplukken ligt gevoelig. Niet dat het niet kan, want in 2017 deed Genk het met Philippe Clement die toen bij Waasland-Beveren actief was. Vrancken gaf al wel aan dat hij zich erg goed voelt bij Malinwa.

Ook een buitenlandse coach behoort tot de mogelijkheden. Volgens De Condé kwamen er al heel wat berichten binnen. Concrete namen van buitenlanders zijn er nog niet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties