Trainerswissels in 1B: geen onmiddellijk schokeffect, maar wel een positieve kentering

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 3 reacties
Trainerswissels in 1B: geen onmiddellijk schokeffect, maar wel een positieve kentering

In eerste klasse B werden dit seizoen al drie trainers bedankt voor bewezen diensten. Beerschot en Lommel kozen met Hernan Losada en Peter Maes voor een (oude) bekende en Lokeren lepelde dinsdag Stijn Vreven binnen. Maar hoe hebben de trainerswissels uitgepakt tijdens de eerste weken?

Hernan Losada was assistent-trainer van Stijn Vreven en staat nu al zes wedstrijden in de dug-out als hoofdtrainer (ad interim). Hij wisselde telkens een nederlaag met een overwinning af, maar uiteindelijk is het enkel de laatste partij -de 0-3 zege op het veld van periodekampioen OHL- die van tel is.

Vertrouwen teruggevonden?

Naast dat eerste goede resultaat heeft Losada ook enkele veranderingen doorgevoerd in zijn ploeg. Zo speelde hij met vijf (of drie) verdedigers en zonder pure flankaanvallers. Bij zijn voorstelling hamerde hij op een ding: het vertrouwen weer in de ploeg krijgen. Dat was een probleem onder Stijn Vreven, onder meer door de uitspraak in 'Propere Handen', want scoren ging bijvoorbeeld erg moeizaam. Tegen OHL opende zowel Vancamp als Noubissi zijn rekening dit seizoen. Is de trein dan net op tijd vertrokken?

Terwijl de Argentijn in zijn eerste vijf matchen niet noodzakelijk resultaten moest neerzetten bij Beerschot, ging het bij Peter Maes vanaf de eerste seconde om de knikkers bij Lommel. De Limburgers telden amper twee punten meer dan rode lantaarn Roeselare en werden zelfs meteen voorbijgestoken door de West-Vlamingen na twee opeenvolgende nederlagen onder de nieuwe trainer.

Hoofd koel gehouden

Toch sloop er geen paniek in de ploeg en wat volgde was een knappe 7 op 9, wetende dat er daarvoor 7 op 36 werd gehaald. Bovendien ontspringt Lommel voorlopig de degradatiedans, want in een rechtstreekse confrontatie om de voorlaatste plaats duwde het Lokeren in een diepe crisis, met het ontslag van Glen De Boeck tot gevolg.

De weg is uiteraard nog lang (13 wedstrijden) voor Lommel en mogelijk heeft de trainerswissel bij Lokeren ook een zeer gunstig effect. Daar kunnen we binnen een vijf- of zestal wedstrijden een duidelijker beeld van schetsen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties