🎥 5 jaar geleden overleed Luc De Vos en bij KAA Gent brengen ze nog altijd hulde aan hun volksheld

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 19 reacties
🎥 5 jaar geleden overleed Luc De Vos en bij KAA Gent brengen ze nog altijd hulde aan hun volksheld

29 november 2014 is een zwarte pagina in de Belgische muziekgeschiedenis. Die dag ging de immer sympathieke Luc De Vos van ons heen en sindsdien brengen de supporters van KAA Gent in elke wedstrijd hulde aan de zanger van Gorki.

Luc De Vos overleed op 52-jarige leeftijd in zijn appartement in Gent en het nieuws sloeg in als een bom. Plots was de zanger en schepper van 'Mia', een van de grootste hits van Belgische makelij, niet meer.

Meer nog, België nam afscheid van een man van het volk. Een goedlachse vijftiger die ondanks zijn succes met Gorki gewoon zichzelf was gebleven. Een man van het volk, iemand waarmee de Vlaming zich kon vereenzelvigen en iemand die zijn kleine kantjes niet wegstak.

Nog steeds herdacht

Hij was een man van het volk die ook kon genieten van de volkssport bij uitstek: voetbal. Als Gentenaar had hij een voorliefde voor de Buffalo's. Bij de start van het seizoen 2013-2014 verzorgde hij mee de openingsceremonie van de Ghelamco Arena, samen met andere artiesten uit de Arteveldestad.

Een dik jaar later was diezelfde Ghelamco Arena in diepe rouw. In de eerstvolgende thuismatch na het overlijden van Luc De Vos, op 7 december, werd er een groot eerbetoon gehouden aan 'Vossieboy'. Tal van spandoeken werden aan hem gewijd en voor de match werd Mia opgevoerd door Kurt Burgelman, de zanger Biezebaaze, en elke toeschouwer.

Sindsdien brengen de fans van KAA Gent nog elke wedstrijd hulde aan Luc De Vos. In minuut 52 wordt er ingezet met 'Toen ik honger had' en het vervolg wordt meegezongen tot de laatste noot. Zo is Luc De Vos toch nog een klein beetje aanwezig bij elke wedstrijd van zijn favoriete ploeg. Ook toen Gent de titel pakte in 2015.

Gorki - Mia

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties