UPDATE: Lyra-Lierse heeft plannen om terug naar Lier te komen, maar stad heeft andere plannen
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
UPDATE: Lyra-Lierse heeft plannen om terug naar Lier te komen, maar stad heeft andere plannen
Foto: © Photonews

In de Derde Amateurklasse doet Lyra-Lierse het prima. Halfweg de competitie stonden ze zelfs aan de leiding. Maar er zijn toekomstdromen.

UPDATE: Volgens Gazet van Antwerpen zal er dan toch geen nieuw stadion komen op de Hoge Velden, omwille van bepaalde onteigeningen. 

Het stadsbestuur zou nu vragen aan Lierse-Kempenzonen en Lyra-Lierse om te onderzoeken of ze niet in hetzelfde stadion kunnen spelen.

Zo wil Lyra-Lierse op termijn terugkomen naar Lier om er te voetballen. Een project op de Hoge Velden in Lier zou daar moeten voor zorgen.

Er werden al vele stappen gezet richting dat nieuwe stadion voor de jeugd en A-kern op Lierse bodem, maar er moeten nog stappen gezet worden.

De club wil constructief blijven meewerken aan de spoedige ontwikkeling van de site en houdt daarbij rekening met de vijf krachtlijnen die ze blijven gebruiken: 

1. Financiële gezondheid: een zelfbedruipende club die niet afhankelijk is van individuen.
2. Een gezond ambitieus sportief verhaal, gebouwd op een sterke & open jeugdwerking voor jeugdvoetballers van alle niveaus, met maximale doorstroming naar de A-kern.
3. Een familieclub met veel fanbeleving, met respect voor beide clubtradities (van K. Lyra TSV en K. Lierse SK), en een unieke en zeer verregaande vorm van fanparticipatie.
4. Een sterke lokale verankering met business- en community-werking.
5. Voetbal in Lier voor alle jeugdploegen én de eerste ploeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties