Belgische teams die dit decennium 3 punten of meer haalden in de CL, maar minder fortuinlijk waren dan Club Brugge
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 5 reacties

Club Brugge stoot door met 3 punten, Anderlecht en Genk hadden dit decennium minder geluk

Belgische teams die dit decennium 3 punten of meer haalden in de CL, maar minder fortuinlijk waren dan Club Brugge

Drie draws volstonden voor Club Brugge om zich te kwalificeren voor de Europa League in 2020. Erg knap van Club, in een poule met Real Madrid, PSG en Galatasaray! Al moet je soms ook wat geluk hebben om met drie punten Europees te overwinteren. Daar kunnen Genk en Anderlecht over meespreken...

In de onderlingen confrontaties met Galatasaray kon Club Brugge het verschil niet maken, maar het slaagde er in tegenstalling tot de Turken wel in om een puntje te pakken in de vier confrontaties met Real Madrid en PSG. Het kan anders! Even veel of meer punten halen en uiteindelijk niet doorstoten... Het overkwam Genk en Anderlecht al dit decennium.

2011/12: Racing Genk

De Limburgers speelden in 2011 driemaal gelijk, net zoals Club dit jaar. Het pakte 3 op 9 in eigen huis tegen Chelsea, Leverkusen en Valencia. Het klasseverschil met de Spanjaarden, derde in de poule, was te groot. In Mestalla werd het 7-0 voor Valencia. Genk scoorde dat jaar 2 keer en slikte 16 tegengoals.

2012/13: Anderlecht

Anderlecht sprokkelde in 2012 vijf punten na een zege tegen Zenit en gelijke spelen in en tegen AC Milan en Malaga. Zenit won het andere duel tegen RSCA én de Russen klopten Milan. Pech voor paars-wit dus, dat met vijf punten van het Europese toneel verdween.

2017/18: Anderlecht

Het meest recente avontuur van de Brusselaars in de Champions League was er een met vijf nederlagen en één overwinning (tegen Celtic). Ook Celtic haalde drie punten in de poule met ook nog PSG en Bayern München, maar het doelpuntensaldo van Sporting (-15) was slechter dan dat van de Schotten (-13).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties