Transfermarkt stuikt helemaal in elkaar, De Bruyne verliest 20% van zijn waarde - welke clubs zijn het zwaarst getroffen in België?

Redactie
| 20 reacties
Transfermarkt stuikt helemaal in elkaar, De Bruyne verliest 20% van zijn waarde - welke clubs zijn het zwaarst getroffen in België?

De coronacrisis is er nu ook op de voetbalmarkt flink aan het inhakken. En dat noopt tot ferme maatregelen.

Na een navraag bij heel wat makelaars en clubeigenaars heeft men bij het toonaangevende Transfermarkt beslist om de transferwaardes van de duurste spelers allemaal aan te passen.

"Veel ploegen hebben het momenteel moeilijk om het hoofd boven water te houden in deze erg onzekere tijden", aldus Matthias Seidel - de oprichter van de site.

Mbappe nog 'maar' 180 miljoen euro waard

Alle spelers van vóór 1998 verliezen 20% van hun waarde, alle spelers na die datum geboren 10% van hun waarde. Spelers onder de 300.000 euro waarde verliezen momenteel nog niets van hun bedrag.

Mbappé is nu nog 'amper' 180 miljoen euro waard, De Bruyne zakt naar 120 miljoen euro - al is het natuurlijk nog altijd aan de clubs om te betalen wat ze willen en/of kunnen betalen. 

België?

In België zijn door hun leeftijd Emmanuel Dennis (-3.5 miljoen euro) en Hans Vanaken (-3 miljoen euro) de spelers die het meeste van hun waarde kwijt zijn in de nieuwe berekeningen. Ook Mignolet en Diatta zijn heel wat waarde kwijt.

Bij Gent zijn David - nog steeds de duurste in het systeem - en Yaremchuk 2.5 miljoen euro van hun waarde kwijt. Ook Anderlecht (Verschaeren, Chadli, Lokonga, Doku), Standard (Vanheusden) en Genk (Maehle) zijn getroffen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties