Virton onderneemt nu ook definitief gerechterlijke stappen en eist 15 miljoen euro

Jens Nimmegeers
| 26 reacties
Virton onderneemt nu ook definitief gerechterlijke stappen en eist 15 miljoen euro
Foto: © SC

Virton, dat degradeerde naar de amateurklasse na de beslissingen van de Licentiecommissie en het BAS, heeft bevestigd dat zij juridische stappen hebben ondernomen tegen de Belgische voetbalbond in het bijzonder.

Virton is vastbesloten al het mogelijke te doen om gerechtigheid te krijgen en de club heeft, zoals gepland, verschillende rechtszaken aangespannen. Dit wordt bevestigd door het bestuur van de club in een persbericht op woensdag. 

Virton, die de zaak al had doorverwezen naar de Belgische mededingingsautoriteit, heeft een beroep tot nietigverklaring van de beslissing die het BAS nam ingediend, maar de club en haar hoofdsponsor eisen ook een schadevergoeding van de voetbalbond voor de schade die zij schatten op 15 miljoen euro. Het Gerecht van eerste aanleg in Brussel zal op 30 juni beginnen met het onderzoek van de zaak. 

En Virton bevestigt dat de Belgische mededingingsautoriteit de club een eerste gunstig advies heeft gegeven en stelt dat "sommige bepalingen van de KBVB-licentieverordening op het eerste gezicht inderdaad in strijd zijn met het mededingingsrecht". 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties