Is dit dé fout van Club Brugge: "Ze hebben uiteindelijk wél twintig miljoen euro uitgegeven aan die positie"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 25 reacties
Is dit dé fout van Club Brugge: "Ze hebben uiteindelijk wél twintig miljoen euro uitgegeven aan die positie"
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge ging gisteren met 0-3-onderuit tegen Borussia Dortmund. De Belgische landskampioen slikte niet alleen drie doelpunten, maar was op aanvallend vlak onmondig. Steekt het spitsenprobleem opnieuw de kop op?

Ook tijdens de eerste weken van het seizoen werd er veel gezegd en geschreven over de spitsen van Club Brugge. “Op dit niveau heb je nu eenmaal een spits nodig die ze erin legt”, aldus Marc Degryse in Het Laatste Nieuws.

“Club Brugge heeft uiteindelijk wél twintig miljoen euro uitgegeven aan de positie van de nummer negen”, wijst de voormalige Gouden Schoen naar de transfers van onder anderen Kevah Rezaei, David Okereke en Michael Krmencik.

Geen enkele aanvaller kon zich echter opwerpen tot dé titularis. “Roteert Philippe Clement niet te veel met zijn spitsen? Soms denk ik dat hij Okereke eens vijf wedstrijden moet laten staan om hem vertrouwen te laten tanken.”

Roteert Philippe Clement niet te veel met zijn spitsen?

Marc Degryse

“Toen ik bij RSC Anderlecht speelde kwam Johnny Bosman John van Loen vervangen”, besluit Degryse met een anekdote. “Zijn eerste wedstrijden waren slecht, maar Aad De Mos zei luidop dat hij pas een oordeel zou vellen na vijf matchen? Het klinkt zielig, maar spitsen hebben vertrouwen nodig.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties