Bestuur KAA Gent kwam met belofte, boze supporters sturen nieuw bericht naar bestuur: "Gaan momenteel niet in op die uitnodiging"

Redactie
| 10 reacties
Bestuur KAA Gent kwam met belofte, boze supporters sturen nieuw bericht naar bestuur: "Gaan momenteel niet in op die uitnodiging"
Foto: © photonews

De sportieve malaise bij KAA Gent en ook enkele extrasportieve perikelen waren de aanleiding voor SOS Ons Gantoise om een open brief op te stellen. Het bestuur kwam met een reactie, maar de groep heeft nu op zijn beurt gereageerd.

AA Gent wilde het debat aangaan met SOS Gantoise en een open gesprek voeren, nadat bleek dat er ondertussen al meer dan 2000 fans de boodschap van de club onderschreven.

De supporters van hun kant willen daar voorlopig niet op ingaan, omdat ze willen dat er gesproken wordt met alle supporters - en dus niet enkel met hen.

Duidelijke boodschap

Dat hebben ze laten weten via hun webstek. Ze hebben dan een ook een voorstel gelanceerd.

"Ons voorstel is dat de club analyseert:

– welke stappen ze kan zetten om tegemoet te komen aan de specifieke elementen vermeld in de brief (sportief, organisatorisch, band met de supporters van KAA Gent)

– binnen welke termijn ze elk van die stappen denkt te realiseren

– hoe ze deze analyse breed zal delen met haar supporters binnen een redelijke termijn (de website van KAA Gent vinden wij alvast een prima medium).

– hoe ze een wijd structureel overleg met de supporters ziet; buiten de schijnwerpers van de media en in constructieve, inclusieve sfeer (opnieuw biedt de website een perfect kader).

Deze analyse is toch wel het minimum dat mag verwacht worden als de club werkelijk het gesprek met haar supporters wil aangaan."

"KAA Gent beschikt over voldoende communicatiekanalen (website, nieuwsbrief) om die analyse en de eerste lijnen voor een plan van aanpak, het “menu” als het ware, met haar supporters te delen. Het zou een kerstgeschenk zijn als dit reeds voor het jaareinde zou kunnen. Via onze kanalen zullen wij deze informatie mee helpen verspreiden. Samen en constructief."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties