Volgende horde genomen naar nieuw stadion Club Brugge: Cercle trekt bezwaren in

Volgende horde genomen naar nieuw stadion Club Brugge: Cercle trekt bezwaren in
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cercle Brugge tekende onlangs bezwaren aan tegen de bouw van een nieuw stadion op de Olympiasite, omdat het onduidelijk was waar de Vereniging zou moeten spelen. De stad Brugge vond maandag echter een 'kaderovereenkomst' met Cercle Brugge, waarin groen-zwart de nodige schriftelijke garanties kreeg.

Club Brugge wil op de plaats waar nu het Jan Breydelstadion staat een arena laten bouwen die plaats biedt aan 40000 toeschouwers. Cercle Brugge heeft nog een overeenkomst op deze site tot medio 2023. Tot op vandaag was het echter onduidelijk waar Cercle daarna haar thuiswedstrijden zou afwerken.

Voorzitter Vincent Goemaere reageerde al op de clubwebsite van de Vereniging. “Die garanties houden in dat Cercle altijd over de benodigde, professionele infrastructuur (stadion en oefenvelden) zal beschikken, zelfs na het verlopen van de gebruiksovereenkomst van de huidige Jan Breydelsite op 30 juni 2023. Op die manier wordt de continuïteit van Cercle Brugge voor de A-kern en de jeugdwerking als professionele ploeg gegarandeerd.”

Cercle Brugge zou graag aan de slag gaan op de site aan de Blankenbergse Steenweg. Al is het ook mogelijk dat Cercle als tijdelijke oplossing gebruik kan maken van het nieuwe stadion van blauw-zwart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties