In Nederland was er onlangs nog commotie over Jong Ajax in tweede klasse: "Zou goed zijn als daar een stop op werd gezet"

In Nederland was er onlangs nog commotie over Jong Ajax in tweede klasse: "Zou goed zijn als daar een stop op werd gezet"
Foto: Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er zijn nog veel vragen voor de vier beloftenploegen die volgend seizoen in 1B zullen aantreden. Welke regels zullen er gehanteerd worden? Hoeveel man van de A-ploeg mag meedoen en wie komt ervoor in aanmerking?

In Nederland zijn ze er al een hele tijd mee bezig en zien ze nog steeds kinderziektes. Zo was er onlangs een wedstrijd van Jong Ajax tegen Top Oss. Bij de Amsterdammers stond er voor tientallen miljoenen aan spelers op het veld. Onder meer Daramy, Brobbey en Ihattaren deden mee. 

“De regels zijn de regels", haalt Top Oss-trainer Bob Peeters de schouders op in HLN. “Wij vonden het ergens een éér dat die gasten tegen ons meededen. Dat wil zeggen dat ze ons respecteren. Ik hoor wel dat er vragen zijn over competitievervalsing. Maar tijdens mijn spelerscarrière deden de niet-geselecteerden voor de A-ploeg ook gewoon ritme op bij de reserven.”  

Hervé Matthys, ex-Anderlecht en momenteel verdediger bij ADO Den Haag, ziet dat anders. “Op dit moment staat er geen limiet op het aantal spelers van de A-ploeg die kunnen afzakken naar de Keuken Kampioen Divisie om ritme op te doen. Misschien zou het goed zijn als daar een stop op gezet wordt. Twee, misschien drie spelers per ploeg. Maar op dit moment geldt dus enkel een leeftijdslimiet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties