Jong Genk en Jong Standard delen de punten in laatste wedstrijd reguliere competitie

Wie welke play offs zou spelen, stond al vast. Maar Jong Racing Genk en SL16 (Jong Standard) moesten de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in de Challenger Pro League nog beslechten.

Jong Genk begon als beste ploeg aan de wedstrijd en stond na 10 minuten al op een dubbele voorsprong dankzij twee doelpunten van de 19-jarige Nigeriaan Victory Beniangba.

Bij Jong Racing Genk stonden met Ouattara, Sadick, Castro en Carstensen bovendien enkele jongens tussen de lijnen die ook elke week meegaan met de A-kern van Wouter Vrancken maar niet elke week speelminuten maken.

Nog voor de rust maakte Buksa de aansluitingstreffer vanop de stip en 10 minuten voor tijd zorgde Brahim Ghalidi voor de 2-2 waardoor de punten gedeeld werden in Genk.

Genk start zo als derde aan de degradatie play-offs, SL16 als vijfde uit zes ploegen. Rode lantaarn Virton moet 5 punten ophalen om niet te degraderen.